Apartmani Seline iznajmljivanje – ljetovanje u Selinama

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama je idealno mjesto ako želite spojiti morsko planinarski ugođaj. Seline su malo mjesto koje se nalazi pored Starigrada, tik uz nacionalni park Paklenica. Ukoliko volite mir, tišinu, spoj Velebitskog planinskog i morskog zraka nema boljeg mjesta od Selina.

Nacionalni park Starigrad Paklenica se nalazi samo nekoliko kilometara od obalnog mjesta Selina. Seline se nalaze na ulazu u Malu Paklenicu, dok se Starigrad nalazi na ulazu u Veliku Paklenicu. Stoljećima prije stanovnici Selina su se bavili stočarstvom i ratarstvom, a ljetnim su mjesecima živjeli u Selina podno Velebita, te bi se samo zimi spuštali u priobalni dio zbog surovih zima.

Izgradnjom Jadranske magistrale stanovnici Selina su se počeli baviti turizmom i iskoristili svoj položaj blizine nacionalnog parka koji se nalazi pored njih. Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama vam može biti veliki užitak ukoliko se bavite profesionalnim ali i amaterskim planinarenjem, a volite i morski ugođaj.

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama razonoda i povijest

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama u kojem tokom godine živi manje od 500 ljudi idealno je mirno mjesto jer svako jutro možete ukoliko se aktivno bavite sportom vježbati i trčati na putu kroz Malu Paklenicu. Zapravo i Mala i Velika Paklenica su kanjoni okruženi strmim liticama. Kroz Malu Paklenicu teče mala rijeka koja je prepuna prekrasnih slapova.

Zapravo i nema prave planinarske staze jer put kroz Malu Paklenicu vodi kroz maslinike do brojnih mlinova koji su iz davnina izgrađeni na slapovima, a nakon par stotina metara nastaje velebitska divljina u koju se upuštaju profesionalci planinari i nije za neiskusne avanturiste jer bi se mogli izgubiti, ali i ozbiljno ozlijediti.

Sredinom 19-tog stoljeća sagrađena je prva crkva, a nakon toga su sagrađene još dvije crkve. Na Velebitu se i dan danas mogu pronaći ruševine crkve Svetog Jakova Apostola. Sve to razlog je da kontaktirate i rezervirate još danas online apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama koje će vas oduševiti i na kojem ćete se pošteno odmoriti.

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama i prekrasne plaže

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama će vam ostati zapamćeno i zbog dviju prekrasnih sitno šljunčanih plaža. Plaža Pisak nalazi se južno od centra Selina i prekrasno je mirno mjesto gdje možete provesti dan na plaži.

U samom centru mjesta tik do kampa nalazi se također šljunčana plaža sa blagim ulaskom u more, no ukoliko se uputite malo sjevernije putem za Kuline možete jednim dijelom i sa autom, no drugim dijelom nedaleko ćete pronaći plažu Večka kula. Na samom rtu nalazi se kula iz 16-tog stoljeća i prekrasna šljunčana plaža koja okružuje ovu povijesnu znamenitost. Večka kula je nastala u doba mletačke vlasti u cilju obrane od Turaka, a osobit značaj ove kule je da je nadzirala plovidbu velebitskim kanalom što je davalo stratešku važnost u to doba.

Apartmani Seline iznajmljivanje - ljetovanje u Selinama će vas očarati svojom raznolikosti iako je vrlo malo mjesto ako tražite mirno ljetovanje u prirodi i volite uživati u prirodnim ljepotama. Rezervirajte na vrijeme online apartman u Selinama jer broj mjesta je ograničen kao i u svakom malom mjestu.


Tagovi: