Herplexim – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Herplexim - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Herplexim i za što se koristi?

Aciklovir je djelatna tvar Herplexim tableta koje se koriste za liječenje virusnih infekcija u tijelu. Navedene tablete su namijenjene za: Liječenje infekcija na koži i sluznicama koje su uzrokovane herpes virusima, za prevenciju te sprječavanje ponovnog razvoja herpesa, za liječenje infekcija koje su uzrokovane Zoster virusima koji donose herpes ili vodene kozice. Što je potrebno znati prije uzimanja ovog lijeka? Navedene tablete se ne smiju uzimati ako postoje alergijske reakcije na sastojke lijeka.

Također se ne smiju uzimati ako postoje poremećaji u funkciji bubrega, ako je osoba starija od 65 godina. Osobe koje uzimaju lijekove za liječenje gihta, čira želuca, astme moraju naglasiti svome liječniku kako postoje dodatne terapije kako se ne bi smanjila djelotvornost lijeka. Herplexim se prepisuje jedino ako se za njime ustanovi potreba. Lijek nije pogodan za trudnice jer se on izlučuje putem majčinog mlijeka i može doći u doticaj s djetetom koje majka doji. Lijek može uzrokovati nejasnoće i omaglice, što znači da nije pogodan za korištenje ukoliko se bavite poslom koji uključuje veliku razinu koncentracije.

Herplexim primjena i mjere opreza

Kako se uzima Herplexim? Navedene tablete će se uzimati prema propisanom liječničkom receptu, ili prema uputama ljekarnika. Poželjno je sačuvati i uputu o lijeku koja također sadrži okvirne doze. Liječenje sa navedenim tabletama mora započeti što prije kako bi se uklonile virusne infekcije. Tablete se uvijek uzimaju u jednakim dozama, i nije važno da li se uzimaju prije, tokom ili nakon obroka. Doze za odrasle osobe iznosi: 200 mg (pola tablete) 4 puta tijekom dana, u razmacima od 6 sati. Moguća je primjena doze od 400 mg do 2 puta na dan, u razmacima do 12 sati.

Liječenje nije konstantno, što znači da se ono može prekidati prema potrebi svakih 6 do 12 mjeseci. U slučaju da se infekcija ne povlači i da imunološki sustav osobe i dalje slabi, tada liječnik može preporučiti povećanje doze ili dodatne metode liječenja. U slučaju predoziranja, potrebno je zatražiti hitnu pomoć kako bi se izbjegle moguće nuspojave lijeka. Ako ste zaboravili uzeti dnevnu dozu, tada je važno ne nadoknađivati, već dan nakon nastaviti sa normalnom terapijom. Herplexim se ne smije prestati uzimati ukoliko se stanje popravi, već je potrebno privesti terapiju kraju.

Herplexim iskustva i liječenje

Mnoga iskustva navode kako je Herplexim djelotvoran lijek koji pomaže u borni protiv virusnih infekcija. Njegovo djelovanje sprječava daljnje širenje herpesa i sprječava njegovo ponavljanje. Da li Herplexim uzrokuje nuspojave? Nuspojave su moguće, iako se one ne moraju pojaviti kod svakog bolesnika. U najčešće nuspojave ubrajaju se: Omaglica i glavobolja, proljev, povraćanje i mučnina, kožne reakcije i osip, vrućica i osjećaj umori. U slučaju da primijetite sljedeće nuspojave potrebno je prekinuti liječenje i zatražiti medicinsku pomoć: Teže alergijske reakcije, epileptički napadaj, smanjeno mokrenje.

Ostale nuspojave su dostupne na uputi o lijeku koja je prisutna sa svakim pakiranjem. Kako se čuva lijek? Nakon prve primjene, lijek će se držati podalje od pogleda te dohvata djece. Lijek se ne mora čuvati pod posebnim uvjetima, no važno je da se čuva u originalnom pakiranju. Lijek se izdaje na liječnički recept, kupuje se u ljekarni uz predočenje recepta. Cijena za 35 tableta od 400 mg iznosi 18,39€. Tablete su svjetlo ružičaste boje, ovalnog oblika obložene filmom. Sadrže urez na jednoj strani radi lakšeg trganja i doziranja.


Tagovi: