Ča-ča-ča ili ća-ća-ća?

Ča-ča-ča ili ća-ća-ća?

Ča-ča-ča je ples pun energije i ritma koji se izvodi uz zaraznu glazbu. Nastao je na Kubi, a zatim se proširio diljem svijeta. Pedesetih godina dvadesetog stoljeća, ča-ča-ča je bio jedan od najpopularnijih plesova u Europi i SAD-u.

Danas se ples ča-ča-ča pleše diljem svijeta i često se izvodi na natjecanjima u plesu.Riječ cha-cha-cha dolazi iz španjolskog jezika, a pravilno se piše s č. U hrvatskom standardnom jeziku također se piše ča-ča-ča. No, neki ljudi griješe i pišu ga s ć, što nije ispravno.Ča-ča-ča je ples koji zahtijeva ritam i koordinaciju, ali je istovremeno i zabavan za plesače i publiku.

Ples se izvodi u parovima, a koraci se temelje na ritmu glazbe. Plesači se kreću u ritmu tri osnovna koraka, praćena serijom okreta i promjena smjera.Ča-ča-ča je ples pun strasti i romantike. Plesači se međusobno gledaju i dodiruju dok se kreću po podiju.

Plesači moraju biti sinkronizirani i usklađeni, kako bi izveli uspješan ples.U Hrvatskoj se ča-ča-ča ples može naučiti u plesnim školama, a postoji i mnogo natjecanja u plesu, na kojima se često izvodi ovaj ples. Ča-ča-ča je ples koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zbog svoje energije, ritma i strasti. Bez obzira na to jeste li iskusni plesač ili tek početnik, ča-ča-ča je ples koji će vas oduševiti i ispuniti vaše srce.