Kaštel sućurac ili Kaštel Sućurac?

Kaštel sućurac ili Kaštel Sućurac?

Kaštel Sućurac je prekrasno naselje smješteno u blizini grada Splita, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovo naselje je jedno od sedam naselja koja čine grad Kaštela. Kaštela su poznata po svojim prekrasnim plažama, kulturnoj baštini i bogatoj povijesti.

Kaštel Sućurac je jedno od najstarijih naselja u Kaštelima, a njegova povijest seže još u antičko doba.Kada je u pitanju pisanje imena ovog prekrasnog naselja, važno je naglasiti da je pravilno pisati Kaštel Sućurac, s velikim početnim slovom za svaku sastavnicu osim veznika i prijedloga. Ovo je pravilo koje vrijedi za sva naseljena mjesta u Hrvatskoj.Kaštel Sućurac je poznat po svojoj prekrasnoj tvrđavi Vitturi, koja datira još iz 15. stoljeća. Tvrđava je nekoć bila dio obrambenog sustava Kaštela, a danas je prekrasan primjer kulturne baštine koji privlači brojne turiste.

U blizini tvrđave nalazi se i prekrasna crkva sv. Jurja, koja je također vrijedna posjeta.Osim kulturne baštine, Kaštel Sućurac nudi i prekrasne plaže koje su idealne za opuštanje i uživanje u suncu. Plaže u Kaštelima su poznate po kristalno čistom moru i prekrasnom krajoliku.

Posebno se ističe plaža Šumica, koja je jedna od najljepših plaža u Kaštelima.U Kaštel Sućurcu se održavaju brojne manifestacije tijekom cijele godine, kao što su kulturne manifestacije, sportska događanja i gastronomske fešte. Posebno se ističe manifestacija "Dani masline", koja se održava svake godine u rujnu i koja slavi maslinu kao jedan od najvažnijih simbola ovog kraja.Ukratko, Kaštel Sućurac je prekrasno naselje koje nudi brojne zanimljive sadržaje za turiste. Od kulturne baštine do prekrasnih plaža i gastronomske ponude, ovo naselje ima sve što je potrebno za nezaboravan odmor. Važno je samo zapamtiti pravilno pisanje imena ovog prekrasnog mjesta – Kaštel Sućurac.