Otić ću, otiću ili otići ću?

Otić ću, otiću ili otići ću?

Kad je riječ o pravilima pisanja u hrvatskom jeziku, mnogi govornici često se suočavaju s problemima i greškama. Jedna od najčešćih grešaka u pisanju je kod glagola, posebno u niječnici koja se ne sastavlja s glagolom koji slijedi. Pravilno je pisati ne radim, ne trči, ne pleše, ne odlazi, ne volimo, ne žele, ne rade, ne pjevam i tako dalje.

Međutim, kod nekih riječi pravilno je sastavljeno pisanje, ali ih govornici često pišu rastavljeno, što je pogrešno.Kod glagolskog vremena futura prvog, koje se tvori od infinitiva i nenaglašenog prezenta glagola htjeti, najčešća greška u pisanju je kod infinitiva koji završava na -ći. Pravilno se piše otići ću, otići ćeš, otići će, otići ćemo, otići ćete, otići će.

Primjeri u kojima se pravilno piše otići ću su brojni. Na primjer, otići ću kad ja to budem htjela, a ne kad mi ti kažeš. Otići ću do trgovine, treba li kome nešto? Otići ću na poslovni ručak s mojim partnerima i gostima iz Švedske.

Otići ću kupiti još neke sitnice prije nego krenemo. Otići ću na bazen i malo plivati prije ovog stresnog događaja.U zaključku, pravilno se piše futur prvi glagola otići – otići ću. Važno je poznavati pravila pisanja u hrvatskom jeziku kako bi se izbjegle greške i pisalo ispravno.