Pripomoći ili pripomoči?

Pripomoći ili pripomoči?

Kada se susretnemo s dvojnom mogućnošću pisanja neke riječi, uvijek se postavlja pitanje koja je varijanta ispravna. U ovom slučaju, radi se o glagolu koji označava pružanje pomoći nekome na različite načine.

Ova riječ često se koristi u svakodnevnom govoru i pisanju, stoga je važno znati koja je varijanta pravilna.U hrvatskom jeziku, dvojbe između glasova /č/ i /ć/ su vrlo česte, pa tako i u slučaju ovog glagola. No, prema standardnom hrvatskom jeziku, ispravno se piše pripomoći. Naglašen je kratkouzlaznim naglaskom, a glagol je svršen.

Dakle, pravilni oblici ovog glagola su pripomognem, pripomogneš, pripomogne i tako dalje.Kada je riječ o pisanju, važno je znati pravila hrvatskog jezika kako bismo se izrazili što preciznije i jasnije. Uz to, pravilno pisanje pomaže u boljoj komunikaciji s drugima i izbjegava moguće nesporazume.

Stoga, ako se susretnete s ovim glagolom u pisanom obliku, zapamtite da se pravilno piše pripomoći.Uz to, važno je napomenuti da je pomoć drugima važna vrijednost u našem društvu. Ponekad nam je potrebna pomoć drugih kako bismo postigli svoje ciljeve ili prevladali teškoće. Stoga, ne samo da je važno znati pravilno pisati ovaj glagol, već je važno i pružati pomoć drugima kada je to potrebno. Uz međusobnu podršku i suradnju, možemo stvoriti bolje i uspješnije društvo.