Psalam 102 – 102. poglavlje

Pjesma žalosti i nadanja - Psalam 102 - 102. poglavlje

Psalam 102 je jedan od najdirljivijih i najpotresnijih psalama u Bibliji. Autor psalma, koji je nepoznat, izražava svoju tugu i očaj u teškim vremenima, ali istovremeno pokazuje svoju nadu u Boga koji će ga spasiti. Psalam 102 se često koristi u kršćanskim obredima kao molitva u vrijeme žalosti i tuge.U prvom odlomku psalma, autor izražava svoju tugu i očaj. On se osjeća kao da je odbačen od Boga i kao da je njegov život bezvrijedan.

"Gospodine, čuj moju molitvu, neka ti vapaji moji dopru do tebe! Ne skrivaš li lice svoje od mene, da ne vidim propasti?" (Psalam 102, 2-3). Autor opisuje svoje tijelo koje propada i koje se raspada kao pepeo. On se osjeća kao da je kao trava koja se suši i koja nestaje u vjetru.Međutim, unatoč svojoj tuzi, autor psalma ne gubi nadu. On se okreće Bogu i traži njegovu pomoć.

"Ali ti, Gospodine, ostaješ dovijeka, i tvoje ime od koljena do koljena" (Psalam 102, 13). On zna da je Bog vjeran i da će mu pomoći u njegovoj nevolji. "On će se smilovati nad bijednikom i siromahom, i duše će siromahovoj spasiti" (Psalam 102, 14).Autor psalma također pokazuje svoju vjeru u Božju vjernost u neprestanoj promjeni. "Ti si, Gospodine, prije stvorio zemlju, nebo je djelo tvojih ruku.

Oni će propasti, a ti ćeš ostati, svi će ostarjeti kao haljina, kao odjeća ih zamijeniš, i oni će se promijeniti. Ali ti si isti, tvoje se godine neće izmijeniti" (Psalam 102, 26-28).Psalam 102 je psalam koji izražava tugu i očaj u teškim vremenima, ali istovremeno pokazuje nadu u Boga koji će spasiti. Autor psalma nas podsjeća da se u teškim trenucima trebamo okrenuti Bogu i tražiti njegovu pomoć. On nas također podsjeća da je Bog vjeran i da će nam pomoći u našim nevoljama. Kao što je autor psalma vjerovao u Božju vjernost u neprestanoj promjeni, tako i mi trebamo vjerovati u Boga koji je isti i koji će uvijek biti s nama.

Molitva u teškim vremenima - Psalam 102 - 102. poglavlje

U odlomku broj 2, Psalam 102 - 102. poglavlje, predstavlja molitvu u teškim vremenima. Autor psalma se obraća Bogu i traži njegovu pomoć u svojim problemima. Psalam 102 se često koristi u kršćanskim obredima kao molitva za utjehu i mir u teškim vremenima.Autor psalma se obraća Bogu s velikom tugom u srcu. On se osjeća kao da ga je Bog odbacio i da mu ne odgovara na molitve.

"Gospodine, ne skrivaš li lice svoje od mene, da ne vidim propasti?" (Psalam 102, 3). Autor psalma se osjeća očajno i traži pomoć od Boga. "Usliši molitvu moju, Gospodine, i vapaj moj neka dođe k tebi" (Psalam 102, 2).Autor psalma opisuje svoje stanje kao da je kao trava koja se suši i koja nestaje u vjetru. On se osjeća kao da je njegov život bezvrijedan i da nema nikakvu nadu. "Dana mojih prolaznost je kao sjena, ja se kao trava sušim" (Psalam 102, 12).Međutim, unatoč svojoj tuzi, autor psalma ne gubi nadu.

On se okreće Bogu i traži njegovu pomoć. "Ali ti, Gospodine, ostaješ dovijeka, i tvoje ime od koljena do koljena" (Psalam 102, 13). On zna da je Bog vjeran i da će mu pomoći u njegovoj nevolji. "On će se smilovati nad bijednikom i siromahom, i duše će siromahovoj spasiti" (Psalam 102, 14).Autor psalma se oslanja na Boga i traži njegovu pomoć. On zna da je Bog uvijek prisutan i da će mu pomoći u njegovoj nevolji.

"Ti ćeš se ustati, smilovati se nad Sionom, jer je vrijeme smilovanja njegova došlo, jer došao je vrijeme" (Psalam 102, 14). Autor psalma se nada da će Bog uslišiti njegovu molitvu i da će mu pomoći u njegovoj nevolji.Psalam 102 - 102. poglavlje predstavlja molitvu u teškim vremenima. Autor psalma se obraća Bogu i traži njegovu pomoć u svojim problemima. On se osjeća očajno i traži utjehu od Boga. Međutim, unatoč svojoj tuzi, autor psalma ne gubi nadu i zna da je Bog uvijek prisutan i da će mu pomoći u njegovoj nevolji.

Božja vjernost u neprestanoj promjeni - Psalam 102 - 102. poglavlje

U odlomku broj 3, Psalam 102 - 102. poglavlje, predstavlja Božju vjernost u neprestanoj promjeni. Autor psalma opisuje kako se sve mijenja, ali da je Bog uvijek isti i da će uvijek biti s nama. Psalam 102 se često koristi kao podsjetnik na Božju vjernost i prisutnost u našim životima.Autor psalma opisuje kako se sve mijenja u svijetu.

"Oni će propasti, a ti ćeš ostati, svi će ostarjeti kao haljina, kao odjeća ih zamijeniš, i oni će se promijeniti" (Psalam 102, 26-27). Međutim, unatoč svim promjenama, Bog je uvijek isti. "Ali ti si isti, tvoje se godine neće izmijeniti" (Psalam 102, 28).Autor psalma nas podsjeća da se možemo osloniti na Božju vjernost. "On će se smilovati nad bijednikom i siromahom, i duše će siromahovoj spasiti" (Psalam 102, 14).

Bog je uvijek prisutan i spreman nam pomoći u našim problemima. "Usliši molitvu moju, Gospodine, i vapaj moj neka dođe k tebi" (Psalam 102, 2).Psalam 102 nas podsjeća da se sve mijenja, ali da je Bog uvijek isti. Njegova vjernost nam daje nadu i mir u teškim vremenima. "Gospodin će se pojaviti u slavi svojoj, pred očima će se njegovim pokloniti zemlja" (Psalam 102, 17).

Autor psalma nas podsjeća da se možemo osloniti na Boga i da će nam on uvijek biti podrška i utjeha.Psalam 102 - 102. poglavlje predstavlja Božju vjernost u neprestanoj promjeni. Autor psalma nas podsjeća da se sve mijenja, ali da je Bog uvijek isti i da će uvijek biti s nama. Njegova vjernost nam daje nadu i mir u teškim vremenima, a njegova prisutnost nam daje snagu da se suočimo sa svim izazovima koje nam život donosi.
Tagovi: