Značenje i porijeklo prezimena POSARIĆ

Značenje prezimena POSARIĆ: Odakle potječe?

Značenje i porijeklo prezimena POSARIĆ: Odakle potječe?Prezime Posarić jedno je od manje poznatih prezimena u Hrvatskoj, ali ipak ima svoju povijest i značenje. Prezime Posarić potječe od imena zanimanja, što znači da je nastalo od riječi "posar", što u prijevodu znači "prodavač suđa".Prezime Posarić prvi put se spominje u 18.

stoljeću u Hrvatskoj, a najviše se pojavljuje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, posebno u Podravini i Zagorju. Prezime Posarić može se pronaći i u drugim dijelovima Hrvatske, ali u manjoj mjeri.Prema nekim izvorima, prezime Posarić ima svoje korijene u Njemačkoj i Austriji, gdje se prezime pojavljuje kao Poser.

Međutim, nema dovoljno dokaza koji bi potvrdili ovu teoriju.Prezime Posarić ima nekoliko varijanti, poput Posar, Posarićević i Posarićev. U Hrvatskoj se danas nalazi oko 200 nositelja prezimena Posarić, a većina ih živi u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Ukratko, prezime Posarić potječe od imena zanimanja i prvi put se spominje u 18. stoljeću u Hrvatskoj. Iako postoje teorije o njegovom porijeklu iz Njemačke i Austrije, nema dovoljno dokaza koji bi to potvrdili. Danas se prezime Posarić može pronaći u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ima nekoliko varijanti.