Značenje i porijeklo prezimena BANKO

Značenje prezimena BANKO: Odakle potječe?

Prezime BANKO je jedno od rjeđih prezimena u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Prezime BANKO ima nekoliko mogućih porijekla i značenja, ovisno o području i jeziku. Prema nekim izvorima, prezime BANKO potječe od talijanske riječi "banco", što znači "banka".

Prema drugim izvorima, prezime BANKO potječe od mađarske riječi "bankô", što znači "čekić".Prezime BANKO se najčešće nalazi u Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Italiji. Prema podacima iz 2011.

godine, u Hrvatskoj živi oko 100 osoba s prezimenom BANKO. Najveći broj osoba s prezimenom BANKO živi u Međimurskoj županiji, ali se prezime može pronaći i u drugim dijelovima Hrvatske.Prezime BANKO se može naći i u drugim oblicima, kao što su BANCO, BANČIĆ, BANJAK, BANJKOVIĆ, BANJŠAK i slično.

U nekim slučajevima, prezime BANKO se može pojaviti kao dio nekog drugog prezimena, kao što je primjerice prezime KOPRIVNJAK BANKOVIĆ.Ukratko, prezime BANKO ima nekoliko mogućih porijekla i značenja, a najčešće se nalazi u Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Italiji. Iako je rjeđe prezime, može se pronaći u različitim oblicima te kao dio nekog drugog prezimena.