Značenje i porijeklo prezimena PIPLICA

Značenje prezimena PIPLICA: Odakle potječe?

Prezime PIPLICA je relativno rijetko i specifično prezime koje ima svoje korijene u Hrvatskoj. Prezime se može pronaći u različitim dijelovima Hrvatske, a najviše u središnjoj Hrvatskoj, u okolici Zagreba, kao i u Slavoniji.Kao i kod većine prezimena, postoji nekoliko teorija o tome kako je prezime PIPLICA nastalo.

Jedna od teorija je da prezime potječe od riječi "piple" koja se odnosi na vrstu ptice, a koja se može naći u šumama Hrvatske. Druga teorija je da prezime potječe od imena "Piplica", koje je bilo popularno u srednjem vijeku.Prezime PIPLICA se prvi put spominje u Hrvatskoj u 19.

stoljeću, kada su se počela voditi službena evidencija o prezimenima. U to vrijeme, prezime je bilo relativno rijetko i bilo je u vlasništvu samo nekoliko obitelji.Danas, prezime PIPLICA ima nekoliko varijacija u pravopisu, kao što su Piplić, Pipli, Piplak i slično.

Međutim, bez obzira na varijacije, prezime zadržava svoje specifično značenje i porijeklo.Uz to, prezime PIPLICA je danas relativno rijetko i može se pronaći samo u određenim dijelovima Hrvatske. Međutim, iako je rijetko, prezime ima svoju važnost za one koji ga nose, jer predstavlja dio njihove obiteljske povijesti i naslijeđa.