Značenje i porijeklo imena Bratisava

Značenje imena Bratisava: Povezanost s Bratislavom, glavnim gradom Slovačke

Značenje imena Bratisava je povezano s glavnim gradom Slovačke, Bratislavom. Bratislava se nalazi na rijeci Dunav i jedan je od najstarijih gradova u Slovačkoj. Ime Bratislava dolazi od imena Bratislav, koji je bio vođa plemena u tom području u 9.

stoljeću. Prema legendi, Bratislav je bio sin kralja Svatopluka, koji je vladao Velikom Moravskom.Ime Bratislava se prvi put spominje u 10. stoljeću, kada je grad postao važan trgovački centar. U 13.

stoljeću, Bratislava je postala sjedište kraljevine Mađarske i ostala je takva sve do 1918. godine, kada je postala dio Čehoslovačke.Ime Bratislava se sastoji od dvije riječi: "brat" i "slava". "Brat" znači brat, a "slava" znači slava ili čast.

Ime Bratislava se može prevesti kao "bratska slava" ili "častni brat".Ime Bratisava je ženska varijanta imena Bratislav. Ime Bratisava se sastoji od istih riječi kao i ime Bratislava, ali se završava na slovo "a". Ime Bratisava je rijetko ime u Hrvatskoj, ali je češće u Slovačkoj.Ukratko, značenje imena Bratisava je povezano s glavnim gradom Slovačke, Bratislavom. Ime Bratislava se sastoji od riječi "brat" i "slava" i može se prevesti kao "bratska slava" ili "častni brat". Ime Bratisava je ženska varijanta imena Bratislav i rijetko se koristi u Hrvatskoj.