Značenje i porijeklo prezimena DRNASIN

Značenje prezimena DRNASIN: Odakle potječe?

Značenje i porijeklo prezimena DRNASIN: Odakle potječe?Prezime Drnasin prilično je rijetko u Hrvatskoj, a prema nekim izvorima potječe iz Dalmacije. Ime Drnasin dolazi od imena Drnas, koje je bilo uobičajeno u srednjem vijeku.

Ime Drnas se sastoji od dvije riječi - "drn" i "as". "Drn" znači "grm", a "as" se odnosi na "čovjeka". Prema tome, ime Drnas bi se moglo prevesti kao "čovjek iz grma" ili "čovjek koji živi u grmu".Prezime Drnasin je nastalo od imena Drnas, a nastavak "-in" označava pripadnost ili porijeklo.

Stoga, prezime Drnasin bi se moglo prevesti kao "pripadnik obitelji Drnas" ili "potomak čovjeka iz grma".Prema nekim izvorima, prezime Drnasin se najviše javlja u okolici Zadra i Šibenika, ali se može pronaći i u drugim dijelovima Hrvatske. U nekim slučajevima, prezime Drnasin se može pisati i kao Drnašin ili Drnašić.Iako je prezime Drnasin rijetko, postoje neke poznate osobe koje ga nose.

Jedna od njih je glumica Mira Furlan, koja se rodila kao Mira Drnasin u Zagrebu. Također, postoje i neki manje poznati umjetnici i sportaši koji nose prezime Drnasin.Ukratko, prezime Drnasin potječe od imena Drnas, koje se sastoji od riječi "drn" i "as". Ime Drnas se odnosi na "čovjeka iz grma", a prezime Drnasin označava pripadnost obitelji ili porijeklo od čovjeka iz grma. Prezime Drnasin se najviše javlja u Dalmaciji, a neke poznate osobe koje ga nose su glumica Mira Furlan i neki manje poznati umjetnici i sportaši.