Značenje i porijeklo prezimena ŠUPER

Značenje prezimena ŠUPER: Odakle potječe?

Značenje i porijeklo prezimena ŠUPER: Odakle potječe?Prezime ŠUPER vjerojatno potječe iz slovenskog jezika i znači "super" ili "izvrstan". To se može objasniti činjenicom da je riječ "super" u slovenskom jeziku preuzeta iz njemačkog jezika, a u njemačkom jeziku riječ "super" znači "izvrstan" ili "odličan".Prezime ŠUPER nije rijetko u Sloveniji, a zabilježeno je i u Hrvatskoj.

Prema podacima iz 2019. godine, u Sloveniji je bilo 1.154 osoba s prezimenom ŠUPER, dok je u Hrvatskoj bilo 137 osoba s tim prezimenom.Prezime ŠUPER se prvi put spominje u 18.

stoljeću u Sloveniji, a vjerojatno potječe iz područja Kranjske Gore. Postoji i teorija da prezime ŠUPER potječe iz područja Štajerske u Sloveniji, gdje se također često pojavljuje.Interesantno je da se prezime ŠUPER pojavljuje i u nekim drugim jezicima, poput njemačkog, gdje se piše "Schüper".

Prezime se također pojavljuje u nekim drugim zemljama, poput Austrije i Švicarske, ali u manjem broju.U svakom slučaju, prezime ŠUPER ima zanimljivo značenje i interesantno porijeklo. Iako nije rijetko u Sloveniji, u Hrvatskoj se pojavljuje u manjem broju, ali svakako je zanimljivo istraživati porijeklo i značenje ovog prezimena.