Značenje i porijeklo prezimena VUČIČEVIĆ

Značenje prezimena Vučičević: Odakle potječe?

Prezime Vučičević je jedno od najčešćih prezimena u Srbiji, a također se može pronaći i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te Sloveniji. Prezime je nastalo od imena Vuča, koje je bilo uobičajeno ime za pse u srpskoj kulturi. Vučičević bi se stoga moglo prevesti kao "pseći sin" ili "sin psa".

Prema nekim izvorima, prezime Vučičević potječe iz sela Vučići, koje se nalazi u sjeverozapadnoj Bosni. Drugi izvori tvrde da je prezime nastalo od imena Vuk, koje je bilo uobičajeno ime u srpskoj kulturi i koje se prevodi kao "vuk". Stoga bi Vučičević moglo značiti "sin Vuka".Prezime Vučičević se prvi put spominje u 17.

stoljeću, a tijekom vremena se proširilo diljem Balkana. U 19. stoljeću, mnoge obitelji s prezimenom Vučičević su se preselile u Srbiju, gdje su se nastanile u gradovima kao što su Beograd, Novi Sad i Kragujevac.

Prezime Vučičević je danas jedno od najpoznatijih prezimena u Srbiji, a nosi ga i sadašnji predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić. Također, postoje mnoge poznate osobe iz svijeta sporta, politike i kulture koje nose ovo prezime.Ukratko, prezime Vučičević potječe od imena Vuča ili Vuk, a znači "pseći sin" ili "sin Vuka". Nastalo je u 17. stoljeću i proširilo se diljem Balkana, a danas je jedno od najpoznatijih prezimena u Srbiji i regiji.