Značenje i porijeklo prezimena HERLJEVIĆ

Značenje prezimena HERLJEVIĆ: Odakle potječe?

Prezime HERLJEVIĆ jedno je od prezimena koja se mogu pronaći u Hrvatskoj, a koje ima vrlo zanimljivo porijeklo. Ovo prezime nije učestalo u Hrvatskoj, a prema nekim podacima, trenutno ga nosi oko 100 ljudi u Hrvatskoj.Prezime HERLJEVIĆ ima korijene u Dalmaciji, točnije u okolici grada Šibenika. Prezime se prvi put spominje u drugoj polovici 18.

stoljeća, a najčešće se javlja u mjestima poput Rasline, Šibenika, Zatona i Vodica. Prema nekim izvorima, prezime HERLJEVIĆ potječe od imena Herlje, koje je bilo uobičajeno ime u Dalmaciji u 18. stoljeću.Međutim, postoji i druga teorija o porijeklu prezimena HERLJEVIĆ.

Prema toj teoriji, prezime HERLJEVIĆ potječe od imena Herleva, koje je bilo često ime u Njemačkoj u 18. stoljeću. Prema ovoj teoriji, neki članovi obitelji HERLJEVIĆ mogli su biti njemačkog porijekla ili su možda imali neke veze s Njemačkom.U svakom slučaju, prezime HERLJEVIĆ ima zanimljivo porijeklo i često se povezuje s Dalmacijom.

Danas se prezime HERLJEVIĆ može pronaći u različitim dijelovima Hrvatske i svijeta. Prema nekim izvorima, članovi obitelji HERLJEVIĆ žive u Australiji, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.Ukratko, prezime HERLJEVIĆ ima zanimljivo porijeklo koje se povezuje s Dalmacijom, ali postoji i teorija o njemačkom porijeklu. Ovo prezime nije učestalo u Hrvatskoj, ali se može pronaći i u drugim dijelovima svijeta.