Kako kupovati na rate u trgovini?

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:13
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako kupovati na rate u trgovini: uvjeti i mogućnosti

Kada govorimo o kupovini na rate u trgovini, važno je istaknuti da se radi o vrlo popularnom načinu plaćanja među kupcima. Takva vrsta plaćanja omogućuje kupcu da proizvod plati u nekoliko jednakih rata, što znači da ne mora odjednom izdvojiti veću količinu novca.

Osim toga, kupci koji kupuju na rate imaju mogućnost kupovati proizvode koji bi inače bili izvan njihovog trenutačnog proračuna.Kupovina na rate u trgovinama nije ništa drugačija od kupovine na rate u bilo kojem drugom obliku plaćanja. Međutim, postoje određeni uvjeti i mogućnosti koje kupci moraju uzeti u obzir prije nego što se odluče za ovaj način plaćanja.Prije svega, važno je provjeriti koje se vrste proizvoda mogu kupiti na rate. Na primjer, većina trgovina neće omogućiti kupovinu vrlo skupe robe na rate, kao što su automobili ili nekretnine.

U većini slučajeva, moguće je kupiti proizvode poput kućanskih aparata, elektronike, odjeće i obuće itd.Drugi važan faktor koji je potrebno uzeti u obzir su uvjeti plaćanja. Različite trgovine imaju različite uvjete plaćanja, stoga je važno provjeriti svaki pojedinačni slučaj.

U većini slučajeva, kupac mora platiti određenu naknadu za korištenje ovog načina plaćanja, a u nekim slučajevima se može naplaćivati i kamata na rate koje se plaćaju.Važno je također imati na umu da će u slučaju kašnjenja s plaćanjem rata, kupac biti kažnjen ili će dobiti dodatne naknade za kašnjenje. Stoga je vrlo važno pažljivo proučiti uvjete plaćanja i osigurati da će se sve rate plaćati na vrijeme.Na kraju, treba uzeti u obzir i mogućnost odbijanja zahtjeva za plaćanje na rate. Ovo se može dogoditi ukoliko kupac nema dovoljno kreditne sposobnosti ili nema dovoljno sredstava za plaćanje rata.Ukratko, kupovina na rate u trgovini može biti vrlo korisna opcija za kupce koji žele kupiti proizvode koji su izvan njihovog trenutačnog proračuna. Međutim, prije nego se odlučite za ovaj način plaćanja, potrebno je pažljivo proučiti uvjete plaćanja i osigurati da će se sve rate plaćati na vrijeme.

Kako kupovati na rate u trgovini: savjeti za odabir najbolje opcije

Kada se odlučite za kupovinu na rate u trgovini, važno je odabrati najbolju opciju koja će odgovarati vašem proračunu i potrebama. U ovom odlomku ćemo se usredotočiti na neke savjete za odabir najbolje opcije.Prije svega, važno je usporediti različite ponude i provjeriti uvjete plaćanja. Mnoge trgovine nude različite opcije plaćanja na rate, stoga je važno provjeriti kamatne stope i naknade koje se primjenjuju na svaku pojedinačnu opciju. Također, važno je provjeriti u kojem vremenskom razdoblju se moraju platiti sve rate i koliko će ukupno biti plaćeno za proizvod.Drugi savjet je da pažljivo proučite svoj proračun i osigurate da će plaćanje rate biti moguće bez prevelikih financijskih napora. Ako se ne možete priuštiti plaćanje određenog proizvoda na rate, najbolje bi bilo odgoditi kupovinu ili potražiti jeftiniju alternativu.Prije nego što se odlučite za određenu opciju plaćanja na rate, važno je razmotriti i druge mogućnosti.

Na primjer, možda bi bilo bolje uzeti kredit kod banke ili koristiti kreditnu karticu umjesto plaćanja na rate u trgovini. Ove alternative mogu biti povoljnije u smislu kamatnih stopa i naknada, stoga je važno provjeriti sve opcije prije nego se odlučite za kupovinu na rate u trgovini.Također, važno je provjeriti povratnu politiku trgovine. Ako se odlučite za plaćanje na rate, a kasnije se predomislite zbog nekakvih razloga, važno je znati možete li vratiti proizvod i dobiti povrat novca ili zamjenu. Provjerite uvjete povratka proizvoda prije kupovine kako biste bili sigurni da ste u mogućnosti vratiti proizvod ako se odlučite na to.Ukratko, odabir najbolje opcije plaćanja na rate u trgovini zahtijeva pažljivo razmatranje i usporedbu različitih ponuda. Važno je provjeriti uvjete plaćanja i kamatne stope koje se primjenjuju na svaku opciju, kao i pažljivo proučiti svoj proračun kako bi se osiguralo da će plaćanje biti moguće bez financijskih poteškoća.

Kako kupovati na rate u trgovini: što treba imati na umu pri sklapanju ugovora

Kada se odlučite za kupovinu na rate u trgovini, važno je znati što treba imati na umu pri sklapanju ugovora. U ovom odlomku ćemo se usredotočiti na neke stvari koje treba uzeti u obzir pri sklapanju ugovora o kupovini na rate u trgovini.Prije svega, važno je pročitati i razumjeti uvjete ugovora prije nego što ga potpišete. U ugovoru bi trebalo biti navedeno što se kupuje, koliko će koštati, koliko rata će biti plaćeno, kolika je kamatna stopa i koliko će biti naknada za korištenje ovog načina plaćanja.Također, važno je osigurati da su svi osobni podaci točni i ažurirani. To uključuje ime, prezime, adresu i kontakt informacije. To je važno kako bi se izbjegle eventualne pogreške u budućnosti i kako bi trgovina mogla kontaktirati kupca ako dođe do bilo kakvih problema.Još jedna važna stvar koju treba imati na umu pri sklapanju ugovora o kupovini na rate u trgovini je planiranje budućnosti.

Kupac bi trebao osigurati da je sposoban platiti sve rate u dogovorenom vremenskom razdoblju. Također, važno je razmisliti o mogućim životnim situacijama koje se mogu pojaviti u budućnosti koje bi mogle utjecati na financijsku sposobnost plaćanja.Ako se kupac odluči za kupovinu na rate u trgovini, treba biti svjestan da će kamatne stope i naknade biti primijenjene, stoga je važno pažljivo proučiti uvjete plaćanja prije sklapanja ugovora. Također, u slučaju kašnjenja s plaćanjem rata, kupac bi trebao biti svjestan mogućih kazni ili dodatnih naknada.Na kraju, važno je imati na umu da se kupovina na rate u trgovini smatra dugoročnom obvezom, stoga je važno pažljivo proučiti sve uvjete prije sklapanja ugovora. Ako kupac ima bilo kakvih pitanja ili nedoumica, najbolje bi bilo konzultirati se s prodavateljem ili stručnjakom za financije.Ukratko, sklapanje ugovora o kupovini na rate u trgovini zahtijeva pažljivo razmatranje svih uvjeta i planiranje budućnosti. Važno je osigurati točnost osobnih podataka, provjeriti kamatne stope i naknade te biti svjestan dugoročne obveze koju preuzimate sklapanjem ugovora o kupovini na rate u trgovini.
Tagovi: