Kredit ugovor na određeno

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:13
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kredit ugovor na određeno i kako funkcionira?

Kredit ugovor na određeno je vrsta ugovora između kreditora i zajmoprimca kojim se utvrđuje iznos kredita, rok otplate, kamatna stopa i ostali uvjeti kredita. Ova vrsta kreditnog ugovora je posebno zanimljiva jer se odnosi na kredite koji se otvaraju na određeno vrijeme, a tijekom otplate kredita zajmoprimac mora redovito uplaćivati obroke.Kredit ugovor na određeno funkcionira tako da zajmoprimac potpisuje ugovor s kreditorom u kojem se utvrđuju uvjeti kredita i rok otplate. Nakon potpisivanja ugovora zajmoprimac dobiva određenu svotu novca koju može koristiti kako želi.

Rok otplate je unaprijed određen, a zajmoprimac mora redovito uplaćivati mjesečne obroke za vrijeme trajanja kredita.Prednosti kreditnog ugovora na određeno su mnogobrojne. Prvenstveno, ovaj tip kredita omogućuje zajmoprimcu da dobije potrebna sredstva za financiranje projekta ili kupnju neke vrijednosti. Zajmoprimac ima jasan rok otplate, što mu omogućuje da bolje planira svoje financije.

Osim toga, kamatne stope na ovaj tip kredita su obično niže nego kod drugih vrsta kredita.Međutim, postoje i nedostaci kreditnog ugovora na određeno. Prije svega, zajmoprimac je obvezan redovito uplaćivati mjesečne obroke čak i ako se njegova financijska situacija pogorša. Osim toga, ako zajmoprimac ne može redovito uplaćivati obroke, može doći do kašnjenja i zaduženja, što može značajno utjecati na njegove kreditne opcije u budućnosti.U slučaju da zajmoprimac želi raskinuti kreditni ugovor na određeno, to obično nije lako.

Zajmoprimac može raskinuti ugovor samo ako postoji opravdani razlog za to, kao što je gubitak posla ili ozbiljna bolest. U takvim slučajevima, zajmoprimac treba kontaktirati kreditora i zatražiti dogovor o raskidu ugovora. Posljedice raskida ugovora ovise o uvjetima kredita i mogu biti vrlo ozbiljne.

Prednosti i nedostaci kreditnog ugovora na određeno

Kreditni ugovor na određeno nudi brojne prednosti, ali isto tako ima i svoje nedostatke. Stoga je važno razmotriti sve aspekte kreditnog ugovora na određeno kako biste bili sigurni da je ova vrsta kredita prava za vas.Prednosti ovog tipa kredita su očite. Jedna od najvećih prednosti je jasno određeno razdoblje otplate kredita, što vam omogućuje bolje planiranje vaših financija.

Zahvaljujući fiksnom rokovima otplate, možete efikasnije organizirati svoje troškove i upravljati svojim novcem. Osim toga, kamatne stope su obično niže kod kreditnih ugovora na određeno nego kod drugih vrsta kredita.Druga velika prednost je potpuna transparentnost. Svi uvjeti kredita uključujući iznos kredita, kamatnu stopu i rok otplate su jasno definirani u ugovoru.

To znači da nećete biti iznenađeni nepoželjnim dodatnim troškovima ili različitim uvjetima koji nisu bili istaknuti u ugovoru.Međutim, postoje i nedostatci kreditnog ugovora na određeno. Kao što smo spomenuli, zajmoprimac je obvezan redovito uplaćivati mjesečne obroke kredita, čak i ako se njegova financijska situacija pogorša. To može stvoriti velike probleme ako se zajmoprimčeva financijska situacija pogorša zbog gubitka posla ili ozbiljne bolesti.Drugi glavni nedostatak je nesposobnost promjene uvjeta kredita.

Ako se vaša financijska situacija promijeni, a vi ne možete više ispunjavati ugovorene uvjete kredita, ne možete jednostavno promijeniti uvjete kreditnog ugovora na određeno. To znači da biste mogli biti prisiljeni plaćati dodatne kamate i naknade, što može znatno povećati ukupni iznos kredita.U konačnici, odluka o tome hoćete li se odlučiti za kreditni ugovor na određeno treba biti pažljivo promišljena. Prije potpisivanja ugovora, razmislite o svim prednostima i nedostacima kredita i budite sigurni da ste upoznati sa svim detaljima ugovora. Na taj način možete osigurati da je kreditni ugovor na određeno najbolje rješenje za vaše financijske potrebe.

Kako raskinuti kreditni ugovor na određeno i što su posljedice?

Iako kreditni ugovor na određeno može imati brojne prednosti, u nekim slučajevima zajmoprimac se može naći u situaciji da želi raskinuti ugovor. Razlozi za raskid kreditnog ugovora mogu biti različiti, a posljedice raskida ovise o uvjetima kredita.Prije nego što poduzmete korake za raskid kreditnog ugovora na određeno, prvo se obratite kreditoru i provjerite postoje li alternativne opcije koje biste mogli razmotriti. Čak i ako niste u mogućnosti ispunjavati svoje obveze otplaćivanja kredita, kreditor može ponuditi neke opcije koje vam mogu pomoći da riješite situaciju.Ako nema drugih opcija, zajmoprimac može raskinuti kreditni ugovor na određeno.

Međutim, to nije uvijek lako i može imati posljedice. Jedna od glavnih posljedica raskida kreditnog ugovora na određeno može biti plaćanje naknade za raskid ugovora. Ova naknada može biti visoka i dodati se na već postojeći iznos kredita.Druga moguća posljedica raskida kreditnog ugovora na određeno je utjecaj na vaš kreditni rejting.

Ako niste u mogućnosti ispunjavati svoje obveze otplaćivanja kredita, to će se odraziti na vašu kreditnu povijest i može smanjiti vaš kreditni rejting. Ovo može imati negativne učinke na vaše financijske mogućnosti u budućnosti.Prilikom raskida kreditnog ugovora na određeno, važno je slijediti postupak koji je propisan u ugovoru. Obratite se kreditoru i zatražite dogovor o raskidu ugovora.

Budite otvoreni i iskreni o razlozima za raskid ugovora i pokušajte pronaći rješenje koje je prihvatljivo za obje strane. Na taj način možete smanjiti moguće posljedice raskida ugovora.U konačnici, kreditni ugovor na određeno je obvezujući ugovor koji se ne smije uzimati olako. Ako se nađete u situaciji da se ne možete držati ugovora o kreditu, važno je djelovati brzo i kontaktirati kreditora. Samo na taj način možete smanjiti moguće posljedice i riješiti situaciju na najbolji mogući način.
Tagovi: