Pozajmnica

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:13
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako uzeti pozajmicu?

Pozajmnica je financijska transakcija u kojoj jedna osoba drugoj posuđuje novac na određeni rok, uz dogovoren iznos kamate koju treba vratiti. Najčešće se pozajmice uzimaju između prijatelja ili obitelji, no sve češće se koriste i u poslovnim transakcijama. Kako uzeti pozajmicu?Prije svega, važno je razmisliti je li pozajmica potrebna i koliko novca se želi posuditi. Potom se treba obratiti osobi koja je spremna posuditi novac, dogovoriti iznos i rok vraćanja, te se sastaviti ugovor o pozajmnici.U ugovoru o pozajmnici treba biti navedeno ime i prezime osobe koja posuđuje novac, ime i prezime osobe koja novac posuđuje, iznos pozajmice, kamatna stopa i rok vraćanja.

Osim toga, ugovor bi trebao sadržavati i informaciju o načinu vraćanja pozajmice – u jednom iznosu na kraju roka, ili u obrocima tijekom određenog vremenskog razdoblja.Važno je napomenuti da je ugovor o pozajmnici važeći jedino ako je sastavljen u pisanom obliku i potpisan od strane obje strane. Također, preporučuje se da se u ugovoru navede i mogućnost produženja roka vraćanja, u slučaju da se to dogovori između obje strane.Nakon što je ugovor potpisan, novac se prebacuje na račun osobe koja pozajmicu uzima. Važno je pratiti rokove vraćanja pozajmice i redovito plaćati obroke, kako bi se izbjegle eventualne sankcije ili dugovanja.Uzmite u obzir da pozajmica nije besplatna opcija i da je potrebno vratiti navedeni iznos s kamatama. Stoga je važno pažljivo razmotriti svoju financijsku situaciju prije nego što se odlučite na pozajmicu, te uvijek razgovarati s osobom koja vam posuđuje novac kako biste dogovorili sve potrebne uvjete.

Kako vratiti pozajmicu?

Nakon što ste uzeli pozajmicu, važno je vratiti je u dogovorenim rokovima. Kako vratiti pozajmicu?Prije svega, potrebno je pratiti rokove plaćanja i redovito uplaćivati obroke pozajmice. Ako ste se dogovorili o vraćanju pozajmice u jednom iznosu na kraju roka, potrebno je osigurati taj iznos u dogovorenom roku.Ako se u međuvremenu ukaže potreba za produženjem roka vraćanja, važno je kontaktirati osobu koja vam je posudila novac i dogovoriti se oko novih uvjeta. U tom slučaju, preporučujemo da se produženje roka također zapiše u ugovor o pozajmnici, kako bi se izbjegli eventualni nesporazumi u budućnosti.Ukoliko se ne uspijete vratiti pozajmicu u dogovorenim rokovima, osoba koja vam je posudila novac ima pravo pokrenuti pravne postupke kako bi se izvršila naplata duga.

U tom slučaju, moguće je da ćete se suočiti s dodatnim troškovima u vidu kamata i sudske takse.Zato je važno ozbiljno shvatiti vraćanje pozajmice te se pobrinuti da se sve obveze iz ugovora redovito i pravovremeno ispunjavaju. To uključuje praćenje rokova plaćanja, izbjegavanje kašnjenja i redovito komuniciranje s osobom koja vam je posudila novac.U slučaju da se suočite s financijskim poteškoćama ili se ne možete vratiti pozajmicu u dogovorenim rokovima, svakako razmotrite mogućnost dodatne komunikacije s osobom koja vam je posudila novac i dogovora oko novih uvjeta. Iskren i otvoren dijalog najbolje je rješenje u ovakvim situacijama.Kada se pozajmica vrati u cijelosti, važno je zatražiti od osobe koja vam je posudila novac potvrdu o tome. Na taj način se izbjegava mogućnost nesporazuma te se osigurava da je pozajmica u potpunosti vraćena.Uz pravovremeno vraćanje pozajmice i otvorenu komunikaciju s osobom koja vam je posudila novac, pozajmnica može biti korisna opcija u mnogim situacijama.

Što treba znati pri sklapanju ugovora o pozajmnici?

Pri sklapanju ugovora o pozajmnici, važno je obratiti pažnju na neke ključne elemente kako bi se izbjegli eventualni nesporazumi i neugodne situacije. Što treba znati pri sklapanju ugovora o pozajmnici?Prije svega, potrebno je utvrditi iznos pozajmice i rok vraćanja. Izuzetno je važno utvrditi dogovoreni iznos pozajmice te rok vraćanja, kako bi se izbjegle eventualne nejasnoće ili nesporazumi u budućnosti.

Rok vraćanja obično se određuje u mjesecima ili godinama, ovisno o dogovoru između stranaka.U ugovoru je potrebno navesti i visinu kamatne stope. Kako pozajmica nije besplatna, već se uzima uz kamatu, važno je utvrditi visinu kamatne stope i njen način obračuna. Osim toga, u ugovoru bi trebalo biti navedeno i način plaćanja kamate – jednokratno na kraju roka vraćanja ili u obrocima tijekom roka pozajmice.Važno je također utvrditi način vraćanja pozajmice.

Hoće li se pozajmica vraćati u jednom iznosu na kraju roka ili u obrocima tijekom roka, potrebno je jasno naznačiti u ugovoru. Također, preporučuje se u ugovoru navesti mogućnost produženja roka vraćanja, kako bi se izbjegle eventualne neugodne situacije.U ugovoru bi trebalo biti navedeno i ime i prezime osoba koje sudjeluju u pozajmnici, kao i njihove adrese i kontakt podaci. Na taj način se izbjegavaju eventualne zabune i nesporazumi.Nakon što je ugovor potpisan, potrebno ga je pohraniti i čuvati na sigurnom mjestu.

Preporučuje se da se ugovor čuva u pisanom obliku kako bi se izbjegli eventualni problemi u vezi s digitalnom arhivom.Ugovor o pozajmnici je važeći samo ako je potpisan od strane obje strane i izrađen u pisanom obliku. Zato je važno obratiti pažnju na sve ključne elemente te se pobrinuti da ugovor bude jasan i precizan.Ugovor o pozajmnici nije samo formalnost, već je to vrlo važan dokument koji štiti interese obje strane. Stoga, pri sklapanju ugovora treba biti oprezan i pažljivo razmotriti sve elemente pozajmice.
Tagovi: