Revolving kredit

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:13
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je Revolving kredit i kako funkcionira?

Revolving kredit je vrsta kredita koja se često koristi kao brzo i efikasno rješenje za nepredviđene troškove ili za financiranje kratkoročnih potreba. Revolving krediti su popularni među potrošačima jer omogućuju fleksibilnost i prilagodljivost u odnosu na tradicionalne oblike kredita.Kreditni limit kod Revolving kredita određuje se na temelju financijske sposobnosti korisnika, a korisnik ima slobodu koristiti sredstva kako želi. Jednom kada korisnik podigne kredit, on može koristiti koliko god mu je potrebno, a zatim ga vraćati prema vlastitom rasporedu.Kada se jedan dio duga vrati, dostupan je novi limit kredita koji korisnik može ponovno koristiti.

Na taj način, Revolving krediti su poput rotacijskih kredita – novac se uvijek vraća u rotaciju.Ova vrsta kredita obično ima vrlo visoke kamatne stope, ali ujedno i vrlo fleksibilne uvjete. Korisnik može koristiti kredit za bilo što, od plaćanja troškova popravka ili medicinskih računa do financiranja putovanja ili kupovine novog automobila.Iako fleksibilni krediti koji omogućuju vraćanje duga u ratama mogu biti korisni za osobe s dobrim financijskim navikama koje su u stanju redovito plaćati svoje dugove, oni predstavljaju veliki rizik za one koji ne mogu kontrolirati svoje potrošnje ili se ne pridržavaju plana otplate. Visoke kamatne stope mogu brzo pretvoriti malu kreditnu karticu u ogroman dug koji je teško kontrolirati.U idućem dijelu teksta ćemo analizirati pozitivne i negativne strane kredita koji omogućuju višekratno korištenje te ćemo razmotriti koje čimbenike treba uzeti u obzir pri odabiru najpogodnijeg kredita za vaše potrebe.

Prednosti i nedostaci Revolving kredita

Revolving krediti mogu biti vrlo korisni, ali kao i svaka druga vrsta kredita, imaju i svoje prednosti i nedostatke.Jedna od najvećih prednosti revolving kredita je fleksibilnost koju nude. Ovi krediti omogućuju korisnicima da koriste sredstva sukladno svojim potrebama i da ih vraćaju prema vlastitom rasporedu. Uz to, kreditni limit se također može prilagoditi korisnikovim financijskim mogućnostima.Krediti koji se mogu obnavljati često dolaze s dodatnim pogodnostima kao što su popusti na posebne proizvode ili usluge, nagradni bodovi za trošenje i slično. Ove pogodnosti mogu biti korisne za korisnike koji ih znaju iskoristiti.Iako imaju brojne prednosti, revolving krediti također imaju i neke loše strane. Najveći nedostatak ovih kredita je visoka kamatna stopa koja ih čini skupim i dugoročno neisplativim izborom.

Osim toga, kamatne stope na kredite koji se obnavljaju često su promjenjive i to može otežati planiranje otplate kredita.Drugi nedostaci revolving kredita uključuju dodatne troškove kao što su naknade za obradu kredita, kašnjenje u plaćanju ili prekoračenje limita. Ove naknade mogu biti iznenađenje i dodatno povećati ukupni trošak kredita.Bitno je istaknuti da ne odgovaraju svi revolving krediti svakom pojedincu. Ova vrsta kredita je idealna za ljude koji su u stanju kontrolirati svoju potrošnju i planirati otplate. No, ukoliko niste uvjereni u svoju sposobnost redovitog otplaćivanja duga, korištenje revolving kredita može prouzročiti velike financijske probleme.Prije nego što se odlučite za revolving kredit, važno je pažljivo razmotriti sve prednosti i nedostatke te procijeniti svoje financijske mogućnosti. Potrebno je odabrati kredit s najboljim uvjetima i kamatnom stopom koja je u skladu s vašim financijskim ciljevima i mogućnostima.

Kako odabrati najbolji Revolving kredit za svoje potrebe?

Kada se odlučite za revolving kredit, bitno je odabrati najbolju opciju za svoje potrebe. Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom odabira revolving kredita.Prvo i najvažnije, važno je razmotriti kamatnu stopu. Kao što smo već napomenuli, krediti koji se mogu obnavljati su obično povezani s većim kamatama i dugoročno mogu biti skupi. Zbog toga je bitno provjeriti kamatne stope različitih kreditnih institucija i odabrati najnižu moguću stopu.Drugi čimbenik za razmotriti je visina kreditnog limita. Kreditni limit bi trebao biti dovoljan za vaše trenutne financijske potrebe, ali ga ne bi smjelo biti previše jer to može potaknuti prekomjerno trošenje i dugoročno dovesti do financijskih problema.Kada se odlučujete za kredit koji se može obnavljati, bitno je ispitati kakvi su uvjeti plaćanja.

Proučite uvjete otplate koji se odnose na naknade za kašnjenje, prekoračenja limita, vrijeme otplate i slično.Također, provjerite dodatne pogodnosti koje sadrže krediti, poput nagradnih bodova, popusta na proizvode i usluge te osiguranja kredita. Ako namjeravate koristiti svoj kredit za određene stvari, nemojte se ustručavati razgovarati s pružateljem usluga o mogućnostima koje su dostupne.Kod izbora kredita koji se obnavlja, bitno je uzeti u obzir svoje financijske ciljeve i potrebe. Ako vam je potreban kredit samo za neočekivane troškove ili kratkoročne potrebe, postoji opcija kredita koji se može stalno obnavljati, što bi moglo biti dobra opcija. No, ako tražite kredit za dugoročne potrebe ili želite financirati veliku kupovinu, možda će vam biti bolji izbor tradicionalni krediti s fiksnim kamatnim stopama.Na kraju krajeva, rotirajući krediti mogu biti od pomoći za one koji su u stanju odgovorno ih koristiti, no mogu predstavljati i opasnost za one koji ne znaju kontrolirati svoju potrošnju. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog oblika kredita, preporučujemo temeljito razmotriti svoju financijsku situaciju i odabrati kredit s najpovoljnijim uvjetima prema vašim potrebama.
Tagovi: