Značenje i porijeklo prezimena FLAJŠMAN

Značenje i porijeklo prezimena FLAJŠMAN: Povijest i geografska rasprostranjenost

Prezime FLAJŠMAN jedno je od onih prezimena koja su relativno rijetka, ali su zato vrlo zanimljiva za istraživanje. Prezime FLAJŠMAN ima svoje korijene u Njemačkoj, a danas se može pronaći u nekoliko europskih zemalja, uključujući Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.Prema genealoškim istraživanjima, prezime FLAJŠMAN potječe od njemačkog prezimena Fleischmann, što u prijevodu znači mesar.

Prezime Fleischmann bilo je vrlo često u Njemačkoj tijekom srednjeg vijeka, a kasnije se proširilo i na druge zemlje, uključujući Austriju i Sloveniju.U Hrvatskoj, prezime FLAJŠMAN može se pronaći u nekoliko regija, uključujući Zagreb, Osijek i Varaždin. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj živi oko 100 osoba s prezimenom FLAJŠMAN.U Sloveniji, prezime FLAJŠMAN također je relativno rijetko, ali se može pronaći u nekoliko regija, uključujući Gorenjsku, Korošku i Štajersku.

Prema popisu stanovništva iz 2002. godine, u Sloveniji živi oko 200 osoba s prezimenom FLAJŠMAN.U Austriji, prezime FLAJŠMAN također je relativno rijetko, ali se može pronaći u nekoliko regija, uključujući Korušku i Štajersku.

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, u Austriji živi oko 50 osoba s prezimenom FLAJŠMAN.Ukratko, prezime FLAJŠMAN potječe od njemačkog prezimena Fleischmann, što znači mesar. Danas se prezime FLAJŠMAN može pronaći u nekoliko europskih zemalja, uključujući Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Iako je relativno rijetko, ovo prezime i dalje privlači pažnju istraživača i genealoških entuzijasta diljem svijeta.