Značenje i porijeklo prezimena SIMONI

Značenje i porijeklo prezimena SIMONI: Povijest i geografska rasprostranjenost

Prezime Simoni potječe iz Italije, a u osnovi se radi o patronimiku - prezimenu koje je nastalo od imena oca ili djeda. Ime Simone potječe od hebrejskog imena Shimon, što znači "onaj koji sluša" ili "onaj koji čuje". Prezime se razvilo u srednjem vijeku, kada su se počela koristiti stalna prezimena kako bi se razlikovalo ljude istog imena.Simoni je danas relativno rijetko prezime u Italiji, gdje ga nosi oko 10.000 ljudi, ali je zato češće u drugim zemljama.

U Hrvatskoj ga, primjerice, nosi oko 300 ljudi, a u Sloveniji i Brazilu oko 500. Prezime se također javlja u Rusiji, Ukrajini, Rumunjskoj, Meksiku i drugim zemljama.Prezime Simoni ima različite varijacije u različitim zemljama. U Francuskoj se često javlja u obliku Simon, dok u Španjolskoj može biti Simon i Simeon. U Italiji se može pojavljivati u različitim oblicima, kao što su Simonetti, Simonetto, Simoncelli i drugi.Simoni je prezime koje se najčešće povezuje s glazbenim velikanom Simonom i Garfunkelom.

Paul Simon je rođen kao Paul Frederic Simon 1941. godine u New Yorku, a Art Garfunkel kao Arthur Ira Garfunkel 1941. godine u New Yorku.

Dvojac Simon & Garfunkel stekao je svjetsku slavu u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, a njihove pjesme poput "The Sound of Silence", "Mrs. Robinson" i "Bridge over Troubled Water" su i danas popularne.Uz glazbeni dvojac, prezime Simoni pojavljuje se i u drugim kontekstima. Primjerice, Giuseppe Simoni bio je talijanski političar i novinar koji je djelovao tijekom 19. stoljeća, a Simone de Beauvoir bila je francuska filozofkinja i spisateljica koja je imala značajan utjecaj na feministički pokret.Ukratko, prezime Simoni ima dugu povijest i široku geografsku rasprostranjenost. Iako je danas relativno rijetko u Italiji, pojavljuje se u različitim varijacijama u brojnim zemljama diljem svijeta.