Značenje i porijeklo prezimena RIZVANOVIĆ

RIZVANOVIĆ - značenje i porijeklo prezimena

Prezime RIZVANOVIĆ potječe iz Bosne i Hercegovine te se sastoji od korijena Rizvan i sufiksa -ović. Rizvan je arapsko ime koje se prevodi kao "otvoreno srce". Ime Rizvan je često u muslimanskoj kulturi, a poznato je i kao jedno od imena koje se spominju u Kuranu. Sufiks -ović u bosanskom jeziku označava pripadnika obitelji, što znači da prezime RIZVANOVIĆ označava pripadnika obitelji koja nosi ime Rizvan.Prezime RIZVANOVIĆ prvi se put spominje u dokumentima još u 17.

stoljeću u Bosni i Hercegovini. Prema nekim izvorima, prezime se najviše širilo tijekom 19. i 20. stoljeća, posebno u gradovima poput Sarajeva, Zenice, Tuzle i Banja Luke.

Danas se prezime RIZVANOVIĆ najviše nalazi u Bosni i Hercegovini te u Srbiji.Prezime RIZVANOVIĆ ima mnogo varijacija, a neke od najčešćih su Rizvanović, Rizvanlić, Rizvanbegović i Rizvanbegović. Ovo prezime ima vrlo zanimljivu povijest i kulturu, a često se može pronaći u muslimanskoj kulturi na Balkanu.Ukratko, prezime RIZVANOVIĆ potječe iz Bosne i Hercegovine te se sastoji od korijena Rizvan i sufiksa -ović. Ime Rizvan je arapsko ime koje se prevodi kao "otvoreno srce". Prezime RIZVANOVIĆ prvi se put spominje u dokumentima još u 17.

stoljeću te se najviše širilo tijekom 19. i 20. stoljeća. Danas se prezime RIZVANOVIĆ najviše nalazi u Bosni i Hercegovini te u Srbiji.