Značenje i porijeklo prezimena DŽONO

DŽONO - značenje i porijeklo prezimena

Prezime DŽONO jedno je od onih prezimena koja su rijetka i neobična u Hrvatskoj. Zbog toga, mnogi se često pitaju što to prezime točno znači i odakle potječe.Ukoliko se obratimo stručnjacima za genealogiju i prezimena, doznat ćemo da prezime DŽONO ima svoje korijene u Italiji.

Konkretnije, riječ je o prezimenu koje se javlja u regiji Toscana.Smatra se da je prezime DŽONO nastalo od imena Giovanni, što je talijanska verzija imena Ivan. Kako se prezime sve više koristilo, došlo je do promjene slova i nastanka prezimena DŽONO.

Danas se prezime DŽONO može pronaći u nekim dijelovima Italije, ali i u Hrvatskoj. Iako je riječ o rijetkom prezimenu, postoji nekoliko obitelji u Hrvatskoj koje nose ovo prezime.Ono što je zanimljivo kod prezimena DŽONO je činjenica da je vrlo slično prezimenu DŽONIĆ koje se češće javlja u Hrvatskoj.

Pretpostavlja se da su ova dva prezimena nekako povezana, no točan način povezanosti još uvijek nije utvrđen.U svakom slučaju, prezime DŽONO može se smatrati interesantnim i rijetkim prezimenom u Hrvatskoj i svijetu. Njegovo talijansko porijeklo i sličnost s drugim prezimenima čini ga još zanimljivijim za istraživanje.