Značenje i porijeklo prezimena BURDALIĆ

Značenje i porijeklo prezimena BURDALIĆ: Povijest i genealogija obitelji BURDALIĆ.

Prezime Burdalić ima svoje korijene u Bosni i Hercegovini. Smatra se da potječe od imena Burda, koje je bilo vrlo popularno u ranim srednjim vijekovima. Prezime Burdalić se prvi put spominje u 15.

stoljeću u bosanskoj povelji u kojoj se spominje Ivan Burdalić kao svjedok.Ova obitelj je bila vrlo poznata u bosanskoj povijesti. Neki od njenih članova su bili poznati trgovci, a drugi su bili ugledni vjerski lideri. Također su bili poznati po svojoj hrabrosti i borbenosti u ratovima koji su se vodili u Bosni i Hercegovini.Iako se ne zna točno značenje prezimena Burdalić, pretpostavlja se da potječe od riječi "burda" koja znači "oružje".

Ovo podržava činjenica da su neki članovi ove obitelji bili poznati po svojoj ratničkoj hrabrosti.Genealogija obitelji Burdalić je vrlo zanimljiva. Iako postoje mnoge grane ove obitelji, sve se mogu pratiti do prvog poznatog Burdalića, Ivana Burdalića, koji se spominje u 15. stoljeću.

Mnogi članovi ove obitelji se mogu pronaći u bosanskim poveljama, a neki se čak mogu pratiti sve do 14. stoljeća.Danas se prezime Burdalić može pronaći diljem svijeta, posebno u dijaspori. Mnogi članovi ove obitelji su se preselili u druge zemlje u potrazi za boljim životom. Unatoč tome, oni i dalje njeguju svoju tradiciju i kulturu te čuvaju svoju povijest i genealogiju.