Značenje i porijeklo prezimena ZULIANI

Značenje i porijeklo prezimena ZULIANI: Sve što trebate znati

Prezime ZULIANI jedno je od rijetkih talijanskih prezimena koje se pojavljuje i u Hrvatskoj. Broj ZULIANI obitelji u Hrvatskoj nije velik, ali sigurno će zanimati sve one koji nose to prezime ili su povezani s nekim tko ga nosi.Prema dostupnim izvorima, prezime ZULIANI potječe iz sjevernih dijelova Italije, točnije iz pokrajine Friuli Venezia Giulia.

Ime ZULIANI odnosi se na osobu koja je rodom iz sela Zuliani u blizini grada Pordenonea u Italiji.Zuliani je jedno od prezimena koja su potekla od nadimaka. Kao takvo, ZULIANI je nastalo od nadimka, a ne od zanimanja ili mjesta podrijetla. Pretpostavlja se da je nadimak ZULIANI nastao na temelju imena sela Zuliani, a kasnije se proširio kao prezime po ostalim dijelovima Italije i šire.

ZULIANI prezime jedno je od onih koja su se često mijenjala u različitim oblicima, ovisno o vremenu i regiji. Tako su neki od oblika prezimena ZULIANI: Zulian, Zoljan, Zoliani, Zuliani, a postoje i drugi oblici koji su se koristili samo u određenim dijelovima Italije.U Hrvatskoj se prezime ZULIANI pojavilo tek relativno nedavno, a prve obitelji su se doselile u Hrvatsku tijekom 20.

stoljeća. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj ima manje od 100 osoba s prezimenom ZULIANI, a najviše ih živi u gradovima Rijeci i Zagrebu.Ukratko, prezime ZULIANI ima porijeklo iz sjevernih dijelova Italije, a nastalo je na temelju nadimka koji se odnosi na mjesto podrijetla. Iako nije rašireno u Hrvatskoj, sigurno će zanimati sve one koji ga nose ili su povezani s nekim tko ga nosi.