Značenje i porijeklo prezimena TOMERLIN

Značenje prezimena TOMERLIN: Odakle potječe?

Značenje i porijeklo prezimena TOMERLIN: Odakle potječe?Prezime TOMERLIN prilično je rijetko u svijetu, a posebno se malo pojavljuje izvan Sjeverne Amerike. Ipak, ima zanimljivu povijest, koja datira još iz srednjeg vijeka.

Pretpostavlja se da je prezime nastalo u Engleskoj, a ime Tamerlane, koji se pojavljuje u drevnim kineskim izvorima, možda je bilo inspiracija za njegov nastanak.Nekoliko je verzija o podrijetlu prezimena TOMERLIN. Prema jednoj, riječ je o izvedenici od starog engleskog imena Thomas, koje je bilo vrlo često u srednjem vijeku. Prezime bi se onda moglo prevesti kao "sin Thomasov".

Druga verzija povezuje ga s imenom Tamara, koje je također bilo popularno u srednjem vijeku, a moglo bi značiti "palma" ili "datum". Prezime bi se onda moglo prevesti kao "pripadajući Tamari".Postoje i druge varijante ovog prezimena, kao što su TOMER, TOMERL i TOMERLINI, ali sve one vjerojatno imaju isto porijeklo.

Prezime se pojavljuje u mnogim dijelovima Engleske, ali se češće pojavljuje u sjevernim i zapadnim dijelovima zemlje.Iako je prezime TOMERLIN prilično rijetko u Europi, u Sjevernoj Americi se pojavljuje u većem broju. Mnogi Amerikanci koji nose ovo prezime vjeruju da su njihovi korijeni u Europi, ali nisu sigurni odakle su točno stigli u Ameriku. Neki smatraju da su njihovi preci došli iz Engleske, dok drugi misle da su došli iz Njemačke ili Irske.U svakom slučaju, prezime TOMERLIN ima zanimljivu povijest i intrigantno porijeklo. Iako nije toliko poznato kao neka druga prezimena, ono ima svoje mjesto u svijetu genealogije i povijesti.