Značenje i porijeklo prezimena BART

Značenje i porijeklo prezimena BART: Povijest i geografska rasprostranjenost

Prezime BART je jedno od prezimena koja se najčešće susreću u engleskom govornom području. Prezime BART ima njemačko porijeklo, s obzirom na to da potječe od glagola Bartholomäus, koji se koristi za ime Bartolomej. Ime Bartolomej u prijevodu znači "sin Talmai", a Talmai je bio ime jednog od kraljeva Amora.

Prezime BART prvi se put pojavljuje u Njemačkoj u 12. stoljeću, nakon čega se proširilo i na okolne zemlje. Rasprostranjenost prezimena BART najveća je u SAD-u, gdje je u 19. stoljeću bio jedno od najčešćih prezimena.

U Velikoj Britaniji, prezime BART se pojavilo krajem 18. stoljeća i od tada je zabilježeno u svim dijelovima zemlje. U Francuskoj, prezime BART se pojavilo u srednjem vijeku, a danas se može pronaći u svim dijelovima zemlje.Prezime BART se također pojavljuje u drugim zemljama diljem svijeta, poput Australije, Kanade i Južne Afrike.

U Australiji, prezime BART se pojavilo u 19. stoljeću, zajedno s doseljenicima iz Velike Britanije. U Kanadi, prezime BART je uobičajeno u pokrajinama Ontariju i Quebecu, gdje živi većina francuskog stanovništva. U Južnoj Africi, prezime BART se pojavljuje uglavnom među stanovništvom engleskog i nizozemskog porijekla.S obzirom na geografsku rasprostranjenost prezimena BART, može se zaključiti da je prezime BART vrlo uobičajeno u engleskom govornom području, ali da se može pronaći i u drugim zemljama diljem svijeta. Iako je prezime BART njemačkog porijekla, danas se može pronaći u svim dijelovima svijeta, što svjedoči o brojnim migracijama i promjenama u društvu tijekom povijesti.