Značenje i porijeklo prezimena ŠAULIĆ

Značenje i porijeklo prezimena ŠAULIĆ

Prezime Šaulić potječe iz Srbije, a ime je dobilo po ime osobe koja ga je nosila u prošlosti. Prezime Šaulić u Srbiji je dosta rasprostranjeno, a prema nekim izvorima, potječe iz turskog jezika i znači "čovjek koji je zadužen za održavanje reda i mira". Drugi izvori pak tvrde da Šaulić potječe iz hebrejskog imena Šaul, što znači "molitva" ili "molitelj".

Također, postoje i navodi da prezime Šaulić može biti izvedeno iz turskog prezimena Šalčin ili Šalčić.Kako god bilo, prezime Šaulić je danas vrlo poznato u Srbiji i regiji te se veže uz poznatu pjevačku obitelj Šaulić. Najpoznatiji predstavnik te obitelji bio je Šaban Šaulić, koji je jedan od najpoznatijih pjevača narodne glazbe na Balkanu. Šaban Šaulić je rođen u Šapcu 1951.

godine, a svoju karijeru započeo je davne 1969. godine. Od tada je snimio veliki broj albuma i pjesama koje su postale pjevačke himne mnogim generacijama.

Nažalost, Šaban Šaulić preminuo je u veljači 2019. godine u teškoj prometnoj nesreći.Iako je prezime Šaulić danas poznato po pjevačkoj obitelji, ono ima bogatu povijest i duboko značenje. Bez obzira na njegovo porijeklo, Šaulić je postao dio kulturne baštine Srbije i regije te se s pravom smatra jednim od najvažnijih prezimena u ovom dijelu Europe.