Značenje i porijeklo prezimena MITTON

Značenje prezimena MITTON: Odakle potječe?

Značenje i porijeklo prezimena MITTONPrezime MITTON je relativno rijetko u Hrvatskoj, ali se može pronaći u nekim dijelovima svijeta, poput Engleske i Sjeverne Amerike. Prezime MITTON potječe iz engleskog govornog područja, a njegovo značenje nije sasvim jasno definirano.Pretpostavlja se da prezime MITTON potječe od riječi "mitten", što u engleskom jeziku znači rukavica ili šaka.

Međutim, postoje i druge teorije o značenju prezimena. Neki smatraju da je MITTON izvedenica od riječi "myth", što u engleskom znači mit ili legenda, dok drugi tvrde da je MITTON izvedenica od riječi "mote", što u engleskom znači zamak.Prezime MITTON se prvi put spominje u engleskim dokumentima iz 13. stoljeća.

Tada se prezime pisalo kao "Mitton" ili "Mutton". Prezime je bilo uobičajeno u regiji Cheshire, koja se nalazi na sjeverozapadu Engleske. Tijekom vremena, prezime se proširilo na druge dijelove Engleske, a kasnije i na druge dijelove svijeta.U današnje vrijeme, prezime MITTON se može pronaći u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Sjevernu Ameriku, Kanadu i Australiju.

U Hrvatskoj je prezime MITTON relativno rijetko, ali se može pronaći u nekim dijelovima zemlje.Ukratko, prezime MITTON potječe iz engleskog govornog područja i prvi put se spominje u dokumentima iz 13. stoljeća. Njegovo točno značenje nije sasvim jasno definirano, ali se pretpostavlja da je izvedenica od riječi "mitten", "myth" ili "mote".