Značenje i porijeklo prezimena KNOTEK

Značenje i porijeklo prezimena KNOTEK: Povijest i genealogija obitelji KNOTEK

Prezime KNOTEK ima svoje korijene u središnjoj Europi, a posebno u Češkoj i Slovačkoj. Prezime KNOTEK dolazi od starog češkog imena KNOT, što znači "čvor". Ovo prezime može se pronaći u različitim oblicima, kao što su Knott, Knotek, Knotka, Knottner i drugi.Prema nekim izvorima, prezime KNOTEK je nastalo u 16.

stoljeću u Češkoj, a kasnije se proširilo u Slovačku, Austriju i Njemačku. Prema drugim izvorima, prezime KNOTEK potječe iz Njemačke, a kasnije se proširilo u Češku i Slovačku.Obitelj KNOTEK ima dugu povijest i bogatu genealogiju. Prema dostupnim podacima, prvi put se prezime KNOTEK spominje u 17.

stoljeću u Češkoj. Tijekom vremena, obitelj KNOTEK se proširila u različite dijelove Europe, a danas se može pronaći u različitim zemljama diljem svijeta.U Hrvatskoj, prezime KNOTEK je relativno rijetko, ali postoje obitelji koje ga nose. Prema popisu stanovništva iz 2011.

godine, u Hrvatskoj živi manje od 100 osoba s prezimenom KNOTEK.Danas, obitelj KNOTEK se bavi različitim zanimanjima, a neki su postali poznati u svojim područjima. Na primjer, Karel Knotek bio je poznati češki fizičar i akademik, dok je Ivan Knotek bio hrvatski političar i bivši ministar obrane.Ukratko, prezime KNOTEK ima svoje korijene u središnjoj Europi, a posebno u Češkoj i Slovačkoj. Obitelj KNOTEK ima dugu povijest i bogatu genealogiju, a danas se može pronaći u različitim zemljama diljem svijeta.