Značenje i porijeklo prezimena KOMPESAK

Značenje i porijeklo prezimena KOMPESAK: Povijest i genealogija obitelji KOMPESAK.

Prezime KOMPESAK jedno je od manje poznatih prezimena u Hrvatskoj, ali ono se ipak može pronaći u nekim dijelovima zemlje. Prezime KOMPESAK ima svoje korijene u slovenskom jeziku, a prema nekim izvorima, riječ "KOMPESAK" dolazi od slovenske riječi "kompas", što znači "kompas" na hrvatskom jeziku. Prezime se prvi put spominje u 18.

stoljeću u Sloveniji, a kasnije se proširilo i u Hrvatsku.Obitelj KOMPESAK ima bogatu povijest, a njeni članovi su bili poznati po svojim zanatima i poslovima koje su obavljali. Najčešće su se bavili drvodjeljskim poslovima, ali su se bavili i trgovinom, poljoprivredom te drugim zanimanjima. Obitelj KOMPESAK bila je poznata po svojoj vrijednosti, upornosti i marljivosti, a njeni članovi su bili cijenjeni u društvu.Genealogija obitelji KOMPESAK datira još iz 18.

stoljeća, a prvi zapisi o rođenju, vjenčanju i smrti datiraju iz tog vremena. Prema nekim izvorima, obitelj KOMPESAK potječe iz slovenskog grada Maribora, a kasnije se proširila u druge dijelove Slovenije i Hrvatske. U Hrvatskoj su se najčešće naseljavali u sjeverozapadnom dijelu zemlje, u Međimurju i Podravini.Danas je obitelj KOMPESAK manje zastupljena u Hrvatskoj, ali i dalje ima svoje članove koji ponosno nose ovo prezime.

Neki od njih su se preselili u druge dijelove zemlje i svijeta, ali su zadržali svoju povezanost s korijenima i poviješću obitelji.Ukratko, prezime KOMPESAK ima svoje korijene u slovenskom jeziku, a obitelj KOMPESAK ima bogatu povijest i genealogiju koja datira još iz 18. stoljeća. Njeni članovi su bili poznati po svojim zanatima i poslovima koje su obavljali, a bili su cijenjeni u društvu. Danas je obitelj KOMPESAK manje zastupljena u Hrvatskoj, ali i dalje ima svoje članove koji ponosno nose ovo prezime.