Atoris tablete nuspojave

Atoris tablete nuspojave

Što su Atoris tablete i za što se koriste?

Atoris tablete pripadaju u skupinu lijekova koji se nazivaju statini - lijekovi koji se koriste za reguliranje masnoće u krvi. Redovnom primjenom Atoris će smanjiti razinu masnoća u krvi i smanjiti rizik za pojavljivanje kardiovaskularnih bolesti i bolesti srca. Ovaj lijek mora se primjenjivati uz standardnu dijetu koja se koristi kod smanjenja kolesterola. Atoris nije lijek koji je pogodan za sve, stoga se njegova primjena ne preporučuje kod sljedećih osoba: Osoba koje su alergične na sastojke ovoga lijeka, osobe koje imaju dokazanu bolest jetre, osobe koje pate od neobjašnjivih poremećaja u krvi, trudnicama i dojiljama.

Atoris tablete će uz posebnu pozornost uzimati sljedeće osobe: Osobe koje su preboljele moždani udar, osobe koje imaju poteškoća s radom bubrega, osobe koje pate od smanjene funkcije štitnjače, osobe koje imaju učestale i neobjašnjive grčeve u mišićima, osobe koje su već uzimale lijekove za masnoću u krvi, osobe koje uživaju u alkoholu, osobe koje pate od bolesti jetre, osobe starije dobi. Kako bi se odredila doza, liječnik će tražiti pretrage krvi i druge preglede po potrebi.

Kako se uzimaju Atoris tablete?

Liječničkim pregledom i nalazima utvrdit će se da li su vam potrebne Atoris tablete. Kako se uzima navedeni lijek? Prije početka liječenja vaš liječnik vam može dati plan prehrane koji je siromašan s unosom kolesterola. Ovaj plan prehrane primjenjivat će se uz terapiju. Uobičajena doza najčešće iznosi 10 mg, jednom dnevno. Doze se mogu povećavati i prilagođavati u intervalima po 4 tjedna. Atoris tablete se gutaju cijele uz samo gutljaj vode, a mogu se uzeti u bilo koje doba dana, uz hranu ili bez nje.

Tablete ćete uzimati prema dozama koje su propisane sa strane liječnika ili ljekarnika. Tijekom terapije, važno je voditi računa o sljedećem: Nemojte piti sok od grejpa kako se ne bi smanjilo djelovanje tableta. Poželjno je da za vrijeme terapije izbjegavate konzumaciju alkohola. Koliko traje liječenje? Trajanje liječenja određuje liječnik. Važno - Nikada nemojte svojevoljno mijenjati ili prekidati liječenje. Mijenjanje ili ukidanje terapije može dovesti do komplikacija u liječenju.

Uzrokuju li Atoris tablete nuspojave?

Svi lijekovi, neovisno o vrsti i primjeni mogu uzrokovati nuspojave. Potrebno je naglasiti kako se nuspojave neće pojaviti kod svake osobe. Atoris nuspojave se dijele prema svojoj učestalosti, a cijeli popis nuspojava možete pročitati na uputi o lijeku. Koje su najčešće nuspojave? Česte nuspojave Atoris tableta su: Upala nosa, krvarenje iz nosa, grlobolja, alergijske reakcije, povećani šećer u krvi, glavobolja, mučnina, probavne tegobe, bolovi u zglobovima, bolovi u mišićima, bolovi u leđima, abnormalna funkcija jetre.

Ako primijetite nuspojave, potrebno je kontaktirati svog liječnika ili zatražiti savjet od ljekarnika. Atoris tablete će se po preuzimanju čuvati van dosega djece. Tablete je potrebno čuvati u izvornom pakiranju, zaštićene od vlage i svjetlosti. Ljekarnik će vam skrenuti pažnju na datum isteka lijeka. Što učiniti ako vam ostanu Atoris tablete nakon isteka ili prekida terapije? Preostale tablete ćete baciti prema uputama ljekarnika, ili ćete ih vratiti u ljekarnu gdje će one biti zbrinute na pravilan način.


Tagovi: