Gdje za vikend

Gdje za vikend

To su dani za odmor pažljivo birajte gdje za vikend

Životni ritam je frenetičan, radni ritam iscrpljujući, naročito onima koji rade i po više poslova paralelno i tjedni predah je nužan za zdravlje i održavanje radnog elana. To su dani za odmor pažljivo birajte gdje za vikend, gdje ćete se opustiti, odmoriti i napuniti baterije za ne prevelik novac. Izleti i kraća putovanja obično donose mnogo različitih zadovoljstava, ne koštaju puno i uvijek su dobro proveden vikend, ali i male gradske oaze mogu donijeti velike užitke.

Mnogi ljudi i ne vole cijeli godišnji odmor provesti na jednom mjestu, ali zato cijelu godinu pažljivo planiraju gdje za vikend i čak ni ne vole ići dva puta na isto mjesto. Njima vikendi i služe za upoznavanje bliže i dalje okolice oko njihovog mjesta stanovanja, a onda polako dodaju i ona udaljenija mjesta u cilju da što bolje upoznaju cijelu Hrvatsku. Neki bicikliraju do omiljenih destinacija, neki planinare, neki za vikend skoknu na more, a neki upoznaju znamenitosti svoga grada.

Nije teško odlučiti gdje za vikend

Neki putuju po svuda organizirano, skupe preko aplikacije suputnike, podijele troškove goriva i tako krstare posvuda gdje žele stići. Nije teško odlučiti gdje za vikend ako imate nešto novca i dobro društvo, a čak i ako ne jedu u skupim i razvikanim restoranima, uvijek usput mogu sami složiti piknik na travi. Boravak u prirodi, na čistom zraku sam po sebi otpušta nakupljeni tjedni stres, a toliko mjesta niste nikada posjetili i toliko toga još niste vidjeli.

Da li ćete na more, na neku od mnogih rijeka i jezera ili ćete u nekom voćnjaku brati voće za svoje potrebe jer voćar ne može skupiti berače i sretan je da bar netko obere voće da ne propadne, vi birate. U zadnje vrijeme mnogi opg-i imaju raskošnu, obilnu i jeftinu gastronomsku ponudu u vlastitom restoranu za cijele obitelji, djeca uživaju u obilasku životinja, a odrasli provedu rasterećen vikend, pa ako ste u dilemi gdje za vikend i to je primamljiva opcija.

Dok odlučujete gdje za vikend zavirite u kalendar festivala

Sportske manifestacije, koncerti u vašoj blizini ili malo dalje, razne vikend radionice, puno je mogućnosti, a birate prema vlastitim afinitetima. Dok odlučujete gdje za vikend zavirite u kalendar festivala i raznih lokalnih događanja koja vam se čine zanimljivima. Iako svako godišnje doba ima svoje čari i događanja koja ne želite propustiti, lijepo vrijeme vas posebno mami da krenete nekud, na neko nepoznato, još neviđeno mjesto, na neki događaj koji ne želite propustiti i koji garantira dobro proveden vikend.

Gdje za vikend, ako vas zanimaju hrvatski dvorci, obiđite ih, ako vas zanimaju prirodni fenomeni i ljepote, obiđite hrvatske slapove i vodopade, vrtače i kanjone, ako vas zanima spiljski krajolik dosta je hrvatskih spilja koje možete posjetiti. Obiđite veće i manje hrvatske gradove, posjetite bar po jedno mjesto u svakoj hrvatskoj županiji, upoznajte svoju zemlju. Obiđite muzeje Nikole Tesle, krapinskog pračovjeka, obiđite sve hrvatske ljekovite toplice, jednu po jednu, vikend posjeti su jeftiniji od dužeg boravka, a dostatni za dobar provod.


Tagovi: