Takis gdje kupiti

Takis gdje kupiti

Što je Takis

Takis je grickalica izrađena od rolanog kukuruzne tortilje originalno porijeklom iz Meksika. Tako oblikovana rolana grickalica se na tržištu može pronaći u raznim okusima, a najpopularnija je s okusom limete i čilija. Ambalaža je prepoznatljiva plavo ljubičasta, a prvobitno je proizvod plasiran na meksičko tržite 1999. godine namijenjen latinoameričkoj ciljanoj grupi kao grickalica, no vrlo brzo se proširio i u SAD među tinejdžerima različitog kulturološkog porijekla.

Znanstvanici su vrlo brzo dokazali da prekomjerne količine ovog proizvoda mogu loše utjecati na zdravlje probavnog sustava, kao što je gastritis koji kada postane kroničan može uzrokovati čireve na želucu i rak želuca. Stoga se ustvrdilo da ovu grickalicu u bilo kojem obliku treba konzumirati umjereno naročito kao i druge vrste grickalica.

Takis je u dvadesetak godina razvio različite vrste i oblike grickalica poput rebrastog čipsa od krumpira, grickalice sa sirom, kokice, kukuruzne grickalice, valoviti čips od krumpira, kikiriki obložen hrskavom kukuruznom grickalicom, te tanki čips od krumpira.

Gdje kupiti Takis

Takis možete kupiti u u dućanu koji prodaje ostale američke proizvode koji se nalazi u zagrebačkim Vrbanima. Amerikanci su poznati po tome da vole ovakvu vrstu hrane, recimo to nezdrave hrane u čiju kategoriju se svrstavaju i grickalice Takis. S obzirom na jedinstvenost dućana i ograničeni prostor, potražnja za američkim proizvodima je velika s obzirom i na marketinške aktivnosti, ukoliko želite nabaviti ove grickalice najbolje je uputiti se u trgovinu i pronaći omiljene grickalice.

Ove grickalice možete nabaviti i preko web shopova koji rade dostavu na hrvatskom tržištu jer regionalno imaju skladište iz kojeg vrše dostavu u cijeloj regiji. S obzirom da se radi o hrani pažljivo izaberite web trgovinu i provjerite recenzije kako ne biste kupili zastarjeli proizvod. Kad dobijete proizvod provjerite rok trajanja kako vam ove grickalice ne bi naškodile zdravlju, iako je njima dugi vijek trajanja ipak ne traju vječno.

Obično u ponudi takvih web trgovina možete pronaći pakiranja sa 6 ili 12 vrećica, ali i veći broj pakiranja u paketu. Paketi mogu biti u ponudi od različitih okusa i vrsta ovog proizvoda, ali i iste vrste, na vama je da odaberete.

Kako Takis učiniti zdravim

Zvuči poprilično nemoguće jer sam proizvod je nezdrav kao i svaki čips, no proizvode Takis možete kombinirati u prehrani sa zdravim namirnicama ovisno o okusu koji ste nabavili takve namirnice možete jesti uz Takis grickalice. Pokušajte sami napraviti svoje grickalice, čips od jabuke ili banane, pa ga pomiješajte sa ovim grickalicama, možda vam se okus čak i svidi.

Pokušajte i sa povrćem, uz ove meksičke grickalice napravite čips od bundeve ili mrkve pa sve zajedno pomiješajte i eksperimentirajte okusima. Na taj način ćete smanjiti unos nezdravih grickalica koje vam tržište nameće i kombinirati sa domaćim grickalicama koje ste sami pripremili za puno manje novaca nego što ste platitli ove skupe meksičke grickalice.

Ne samo da ćete uštedjeti financijski, već ćete i jesti zdrave grickalice barem djelomično, a tokom pripreme se čak možete i dobro zabaviti. Zaposlite i društvo koje vam dolazi u posjetu i iznenadite ih zajedničkom akcijom pa uz meksičke grickalice napravite i domaće, stvar je dobre prezentacije i brzo će i domaće grickalice od mrkve, jabuke, banane postati široko prihvaćene i popularne.


Tagovi: