Misoprostol tablete gdje kupiti

Misoprostol tablete gdje kupiti

Što su Misoprostol tablete i za što se koriste?

Misoprostol tablete se sastoje od djelatne tvari Mizoprostol, kemijska tvar koja je slična prostaglandinu koji se prirodno stvara u tijelu. Ova djelatna tvar izazvat će kontrakcije maternice i omekšat će grlić maternice. Tablete se koriste kao medikamentozni način za prekid trudnoće. One će se primijenivati nakon uzimanja drugog lijeka - mifepristona. Misoprostol se treba uzeti unutar 49 dana od prvog dana posljednje menstruacije.

Tablete se također uzimaju kada se izvodi kirurški prekid trudnoće, dan prije. Što je potrebno znati prije uzimanja Misoprostol tableta? One nisu pogodne za sljedeće osobe: Žene koje imaju alergiju na mizoprostol ili druge prostaglandine, žene čija trudnoća nije dokazana ultrazvukom ili biološkim testovima, žene koje imaju ektopičnu trudnoću, žene koje ne mogu uzimati navedeni lijek radi zdravstvenih razloga, žene koje su trudne preko 7 tjedana.

Posebna upozorenja i mjere opreza vrijede za sljedeće: Žene koje imaju bolesti bubrega ili jetre, žene koje boluju od anemije ili pate od poremećaja uhranjenosti, žene koje pate od kardiovaskularnih bolesti, žene koje pripadaju u rizičnu skupinu za kardiovaskularne bolesti, žene koje imaju bolest zgrušavanja krvi, žene koje su rodile na carski rez ili imale zahvat na maternici. Zbog mogućeg rizika od neuspjeha ova metode i urođenih mana radi nastavka procedure, svi zdravstveni radnici nužni su pacijenticu upozoriti o rizicima. Misoprostol tablete propisat će se onda kada liječnik utvrdi da je žena zdrava i kada nalazi pokažu da je to moguće.

Misoprostol tablete nuspojave i primjena

Ove tablete uzimat će se točno prema odredbama liječnika. Tablete se uzimaju oralnim putem, uz čašu vode. Ako žena povraća unutar 30 minuta od uzimanja tablete, potrebno je obratiti se liječniku. Potrebno je naknadno uzeti drugu tabletu. Nakon samog postupka prekida trudnoće (medikamentoznog ili kirurškog), potrebno je obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi kako bi vam propisali daljnje lijekove. Žene nakon prekida trudnoće mogu iskusiti sljedeće:

Vaginalno krvarenje koja će trajati dulje od 12 dana (ono može biti obilno), jaku bol u donjem djelu trbuha i vrućicu. Medikamentozni prekid trudnoće - U zdravstvenoj ustanovi gdje je propisan lijek uzima se prvo mifepriston. 36 do 48 sati nakon uzimaju se Misoprostol tablete nakon čega slijedi mirovanje od 3 sata. Zametak bi trebao biti izbačen do par sati nakon primjene lijeka ili tijekom nekoliko dana. Nakon 14 do 21 dana potrebno je odraditi kontrolni pregled kako bi se ustanovilo da je plod u potpunosti izbačen. Kirurški prekid trudnoće - Tableta se uzima do 4 sata prije prekida. Misoprostol se uzima oralno, nakon 4 sata slijedi kirurški zahvat.

Važno je naglasiti kako u nekim slučajevima pobačaj nije u potpunosti izvršen, stoga se moraju razmatrati drugi načini prekida trudnoće. Djelovanje tableta nije isto kod svake žene. Misoprostol tablete mogu uzrokovati sljedeće nuspojave: Ozbiljne - Alergijske reakcije na lijek, srčano krvožilni incidenti, septički šok. Vrlo česte - Grčevi u maternici, proljev, mučnina i povraćanje, povećano krvarenje iz maternice. Česte - Bolovi u trbuhu, blagi grčevi u probavnom sustavu, infekcija maternice, urođene mane. Rijetke - Vrućica, smrt ploda, glavobolja, kožni poremećaji, puknuće maternice.

Gdje se mogu kupiti Misoprostol tablete?

Navedene tablete dobivaju se na liječnički recept. Riječ je o ograničenom receptu, što znači da se on izdaje na potrebu i onda kada se za njime pokaže potreba. Gdje kupiti navedene tablete? Misoprostol tablete kupuju se u ljekarni, uz predočenje recepta. Cijena ovisi o pakiranju. Tablete dolaze u pakiranju od: 1,4,16, ili 60 tableta u PVC/ALU blisterima. Kako se čuvaju Misoprostol tablete? Svaki lijek je potrebno držati podalje od djece. Ove tablete ne smiju se upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti koji je naveden na kutiji s oznakom EXP.

Čuvaju se na temperaturi ispod 25 stupnjeva. Važno je naglasiti da se one NE KORISTE ako primijetite sljedeće: Znakovi oštećenja na kutiji ili na blisteru. Izvađena tableta se mora odmah popiti, ne smije se odlagati izvan pakiranja. Višak tableta nemojte bacati u kućni otpad, već ih bacite prema uputama vašeg liječnika ili ljekarnika. Sve dodatne informacije o tabletama dostupne su na uputi o lijeku koja je obvezna uz svako pakiranje.


Tagovi: