Hadensa mast gdje kupiti

Hadensa mast gdje kupiti

Što je Hadensa mast?

Hadensa mast je rektalna mast koja se koristi za liječenje unutrašnjih te vanjskih hemoroida, kožnih raspuklina koje su nastale oko analnog otvora, svraba kod analnog područja. Mast se sastoji od monohlorkarvakrola, ihtamola i mentola. Kakvo djelovanje ima Hadensa mast? Ova mast ima protuupalno, analgetsko, antiseptičko i rashlađujuće djelovanje. Što je potrebno znati prije korištenja ove masti? Navedena rektalna mast nije pogodna za: Osobe koje su alergične na sastojke ove masti i djecu koja su mlađa od godina radi nedovoljnih rezultata primjene.

Upozorenja i mjere opreza jasno su navedena u uputi o lijeku. Važno je napomenuti kako se ova mast ne smije koristiti na oštećenoj koži oko analnog područja kako ne bi nastale moguće iritacije. Prije primjene rektalne masti poželjno je savjetovati se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Da li se ona smije koristiti uz ostale preparate protiv hemoroida? U većini slučajeva da. Nisu zabilježene interakcije s drugim lijekovima koji su namijenjeni za isto liječenje.

Kako se koristi Hadensa mast?

Mast će se koristiti prema uputama vašeg liječnika ili prema uputama ljekarnika. Upute o primjeni također su navedene na uputi o lijeku koja dolazi sa svakim pakiranjem. Prije prve upotrebe membrana koja se nalazi na zapečaćenoj tubi probit će se s vrhom na navojnom čepu. Uobičajeno doziranje je: Hadensa mast primjenjivat će se najčešće tri puta dnevno - ili dodatno nakon svake stolice. Unutrašnji hemoroidi i fisure liječe se uz pomoć priložene cjevčice koja pomaže u ubrizgavanju masti u analni otvor.

Kako bi si olakšali unošenje cjevčice, na njen vrh je potrebno staviti manju količinu masti. Nakon upotrebe cjevčica se mora oprati i po mogućnosti sterilizirati prije sljedeće primjene. Za vanjsku primjenu dovoljno je manju količinu masti nanijeti na bolno područje. Koliko traje liječenje? Hadensa mast se koristi prema potrebi. Liječenje hemoroida je dugotrajan proces. Ako se simptomi ne poboljšaju nakon nekoliko dana primjene, potrebno je zatražiti daljnji savjet liječnika ili ljekarnika.

Gdje se može kupiti Hadensa mast?

Ova rektalna mast ne zahtijeva liječnički recept. Gdje kupiti Hadensa mast? Ona se može kupiti online, u ljekarnama, preko oglasa. Cijena će ovisiti o pakiranju. Da li ova mast uzrokuje nuspojave? Ona može uzrokovati sljedeće nuspojave: Osjećaj peckanja na mjestu primjene, alergijske reakcije, lokalnu iritaciju kože. Kako će se čuvati Hadensa mast? Nakon otvaranja, mast se mora držati podalje od djece. Mast ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja. Potrebno je voditi brigu o datumu isteka valjanosti lijeka koji je naveden uz EXP na kutiji ili tubi.

Rok za upotrebu lijeka je 6 mjeseci od prvog otvaranja. Poželjno je da se lijek drži na temperaturi do 25 stupnjeva. Što ako ne potrošite cijelu mast? Ukoliko niste potrošili cijelu mast, ona se mora baciti sukladno prema uputama koje su vam date sa strane liječnika ili ljekarnika. Lijekove nikada ne smijemo bacati u kućni otpad kako ne bi štetili okolišu. Ovaj lijek se izdaje bez liječničkog recepta i može se koristiti uz ostale lijekove za liječenje hemoroida.


Tagovi: