Kako napraviti narukvicu od gumica

Kako napraviti narukvicu od gumica

Što predstavlja narukvica od gumica

Narukvica od gumica izrađena od šarenih gumica moderan je način označavanja prijateljstva ako izradite dvije identične ili slične narukvice za sebe i svoju prijateljicu ili prijatelja. Ova narukvica ima emocionalnu vrijednost jer predstavlja vaše prijateljstvo, vašu povezanost, vašu lojalnost, noseći narukvicu svaki dan dokazujete sve navedeno.

Narukvica od gumica je popularna među djecom, ali i među odraslima, a još veću vrijednost imaju ako su izrađene vašim rukama. Najveća prednost je što su gumice jeftine, te možete si kombinirati vlastitu kreaciju u raznim bojama. Ovakve narukvice nose i neke poznate osobe, pa čak i poznate princeze. Narukvica od gumice može biti izrađena u duginim bojama slažući boje baš kako se nalaze u dugi koja nastaje na nebu poslije kiše.

Proučite kakvo značenje koja boja ima ukoliko izrađujete narukvice od gumice u tonovima jedne boje, na primjer žuta označava ljubomoru pa svakako ne želite da je ljubomora nešto što vas veže uz vašu prijateljicu ili prijatelja. Svaka boja ima svoje značenje, stoga su vrlo popularne što šarenije narukvice.

Narukvica od gumica kako je izraditi

Narukvica od gumica je vrlo popularan i vrlo jeftin nakit koji možete i sami izraditi, a sve što vam treba su šarene gumice i jedna vilica koja će vam pomoći u izradi narukvica. Vilica će vam pomoći da pletete gumice jednu preko druge ili više gumica. Koristite male krugove gumica u ovakvom pletenju.

Prvo uzmite vilicu i jednu gumicu, pa gumicu navucite na prvi zub vilice, dobro je zategnite i napravite osmicu prebacivajući je na drugi zubac, te nastavite s trećim i četvrtim zubcem, pa nakon toga navucite gumicu na dno zubaca vilice. Postupak ponovite sa gumicom druge boje, pa redajte tako gumice koliko želite da budu šarene. Postupak završavate na način da vanjske omče prebacujete na unutarnje zupce, pa omče donjeg niza prebacujete preko gornjih omčica.

Narukvica od gumica se može napraviti i uz pomoć olovke, te će vam biti potrebne dvije olovke koje ćete trebati slijepiti zajedno da bi ih mogli koristiti ko stalak za izradu gumica. Kod postupka sa dvije olovke mogu se kombinirati tri boje. Princip je sličan kao i kod korištenja vilice jer se kreiraju osmice koje se međusobno isprepliću.

Kreativni setovi za izradu narukvica od gumica

U trgovina koje prodaju hobby pribor pronaći ćete i kreativni set za izradu narukvica od gumica. U takvim setovima ćete pronaći sve što vam treba za izradu narukvice od gumice. U setu su pakirane malene gumice koje se koriste za izradu narukvica od gumica, pronaći ćete i pribor koji ćete koristiti umjesto vilica ili olovaka, plastične kopčice za završetak narukvica koje će služiti za stavljanje ili skidanje narukvice s ruke ili noge.

Unutar seta ćete pronaći upute o raznim načinima pletenja i kako izraditi i druge predmete osim narukvica. Moguće je izraditi i ogrlice, privjeske za ključeve, prstenje, pa čak i torbe. Jednom kada se izvježbate shvatit ćete da je samo vaša mašta ograničenje za izradu kreativnih predmeta od gumica, vaše vrijeme i sposobnost da svojim prstima izrađujete i narukvice i ostale predmete od gumica.

Popularnost narukvica, i ostalih predmeta izrađenih od šarenih gumica vrlo je velika i raširena je među širokom populacijom različite dobi. Pa čak i bake nose šarene narukvice od gumica, a i mala djeca.


Tagovi: