Tko proizvodi korel klime

Tko proizvodi korel klime

Što su Korel klime?

Korel klime proizvodi Frigo Kor, poduzeće koje je registrirano u Zagrebu, te su dugi niz godina prisutni na tržištu. Sa svojom pouzdanošću i kvalitetu su privukli mnogobrojne kupce. U svojoj ponudi nude različite modele klima koji dolaze po veoma pristupačnim cijenama i zadovoljavaju potrebe svih kupaca. Kod njih možete pronaći standardne split Korel klime, kao i multi split uređaje, CAC komercijalne uređaje, mobilne uređaje i odvkaživače koji imaju moderan dizajn i vrhunske karakteristike. Ono po čemu se najviše izdvajaju je po njihovim veoma povoljnim cijenama te vrhunskom kvalitetom. Osim toga, njihove su klime opremljene najnovijom inverter tehnologijom, što znači da možete očekivati uštedu energije i do impresivnih 40 posto u usporedbi s tradicionalnim neinverter modelima koji se nalaze na tržištu. Klime su izuzetno kvalitetne, njihova pouzdanost i dugotrajnost su bez premca, te dolaze uz garanciju jamstva od 3 godine na sve modele. Također, njihovi klima uređaji koriste ekološki prihvatljive rashladne plinove, fluorougljikovodike HFC, koji su bez klora, netopljivi i neškodljivi za okoliš i ljude.

Split i Multi split Korel klime

Split Korel klime su popularni izbor za domaćinstva i manje komercijalne prostore zbog svoje jednostavne instalacije i pristupačnosti. Ovi sistemi se sastoje od dve glavne komponente, a to su vanjska i unutrašnja jedinica. Vanjska jedinica se postavlja na vanjski zid ili terasu zgrade, a sadrži kompresor i kondenzator koji se koriste za izmijenjivanje topline sa zrakom. Unutarnja jedinica se montira unutar prostora koji želite da klimatizirate. Ova jedinica raspršuje rashlađeni ili zagrijani zrak u prostoru. Split klime omogućavaju preciznu kontrolu temperature u pojedinačnim sobama, što je korisno za održavanje udobne temperature u različitim dijelovima doma ili komercijalnog prostora. Osim toga, ovi sistemi obično sadrže filtere za pročišćavanje zraka, što doprinosi boljoj kvaliteti zraka.
Multi split Korel klime omogućavaju povezivanje više unutarnjih jedinica sa istom vanjskom jedinicom, što omogućava klimatizaciju više prostorija istovremeno, što je korisno za kuće ili manje komercijalne objekte sa više soba. Prednost kod multi split sistema je što omogućava centraliziranu kontrolu svih unutrašnjih jedinica, čime se pojednostavljuje upravljanje i podešavanje temperature u različitim prostorijama. Takođe, ovi sistemi su energetski efikasni jer koriste jednu spoljnu jedinicu za više unutrašnjih jedinica.

Komercijalne Korel klime

Komercijalne Korel klime su namijenjene za klimatizaciju većih komercijalnih i industrijskih prostora, kao što su trgovine, trgovački centri, uredi, škole i slično. Ovaj tip klimatizacijskog sistema su značajnije moćniji od split klima i multi split klima uređaja, te se oni obično koriste za održavanje udobne temperature i kvalitete zraka u različitim komercijalnim okruženjima. Karakteristika kod komercijalne Korel klime je što se često koristi ovaj tip klimatizacijskog sustava u većim komercijalnim objektima. Oni se sastoje od vanjske jedinice, unutarnje jedinice i kompleksne mreže kanala za distribuciju rashlađenog ili zagrijanog zraka po cijelom objektu. Komercijalni klimatizacijski sistemi moraju biti sposobni za održavanje stabilne temperature u velikim prostorima, pa imaju veće kapacitete i snagu. U komercijalnim okruženjima, kvalitet vazduha je posebno važan, pa se često koriste napredni filteri za pročišćavanje vazduha i sistemi za ventilaciju. Ovi klimatizacijski sistemi imaju programsku kontrolu koja omogućava programiranje temperature i režima rada u toku dana i tjedna.


Tagovi: