Kako provjeriti imam li pravo na povrat poreza

Kako provjeriti imam li pravo na povrat poreza

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:13
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Provjerite povrat poreza online

Sve važnije osobne stvari danas možemo provjeriti preko sustava e-građani. Ovaj sustav nudi nam mogućnost izbjegavanja čekanja u redovima, kao i moguće frustracije radi zaboravljenih dokumenta. Ako vas zanima kako provjeriti povrat poreza, tada je najbolje da navedeno istražite preko e-Građani ili preko službene web stranice Porezne uprave. Osim same provjere da li imate pravo na povrat poreza, možete također vidjeti i koliko će vam se poreza vratiti.

Ovakav online način provjere može vam uštedjeti vrijeme i novac, ali i živce. Također možete i unaprijed prepoznati moguće pogreške koje možete prijaviti na vrijeme. Online putem brzo i jednostavno provjerite sve svoje porezne uplate na poreznoj kartici i vidite godišnji obračun koji se odnosi na vaš porez. Isto tako, kada vam dođe rješenje o vašem povratu poreza, online putem možete provjeriti da li se iznos slaže s onime što je navedeno. Provjerite sustav e-Građani i web stranicu Porezne uprave kako bi bili u potpunosti sigurni da nije došlo do neke pogreške.

Kako provjeriti povrat poreza kao zaposlena osoba?

Sve zaposlene osobe pripadaju u kategoriju poreznih obveznika. U slučaju da uz svoji svakodnevni posao obavljate i dodatni posao koji će se oporezivati, kod provjere samog povrata poreza trebali bi pogledati knjigovodstvene porezne kartice. Kako provjeriti povrat poreza ako ste zaposlena osoba? Potrebno je provjeriti sva porezna knjiženja kako bi dobili točan izračun svojeg povrata poreza. Što ako primijetite neku razliku kada dobijete rješenje o povratu poreza?

Tada je najbolje da se ulogirate u sustav e-Građani ili da posjetite službenu web stranicu Porezne uprave kako bi vidjeli da li je došlo do moguće greške. Rješenje o povratu poreza trebalo bi biti identično rješenjima na e-Građaninu i web stranici Porezne uprave. Tko ostvaruje veći povrat poreza? Osobe koje više rade i koje više zarađuju. Upravo takve osobe plaćaju veći porez, što znači da je njihov povrat nešto veći od drugih. Gdje se isplaćuje povrat? Isplaćuje se na vaš osobni tekući ili žiro račun.

Da li osobe sa slobodnim zanimanjima imaju pravo na povrat poreza?

U slučaju da ste na privremenom, povremenom, honorarnom ili sezonskom ugovoru ili ako vodite svoju samostalnu djelatnost, tada plaćate porez za vrijeme u kojemu ostvarujete svoji prihod. Na ovaj način ostvarujete pravo na njegov povratak. Ako ste ipak obrtnik, slobodan umjetnik ili se bavite nekim slobodnim zanimanjem, tada morate osobno zatražiti povrat poreza. Sve djelatnosti koje su navedene mogu se oporezivati i treba samo uraditi provjeru koliki bi povrat bio.

Ukoliko pripadate u navedenu skupinu, tada svoji povrat poreza morate zatražiti osobno u Poreznoj upravi, jer inače nećete imati pravo do sljedeće godine. Tko vam može dati više informacija o povratu i kako ga ostvariti? Sve informacije o povratu poreza možete pronaći na službenim stranicama Porezne uprave. Isto tako, možete se osobno zaputiti u Poreznu upravu prema vašem mjestu stanovanja. Mnogi se vesele povratu poreza, jer taj novac uvijek dobro dođe. Sve informacije o povratu i općenito porezu možete vidjeti na službenoj stranici Porezne uprave.


Tagovi: