Mini burger peciva gdje kupiti
Mini burger peciva čine savršen burger
Toplije vrijeme mnoge od nas mami da zapalimo vatru i da na vrućoj rešetci poslažemo red ćevapa, red ražnjića, red odrezaka i poneku sočnu pljeskavicu od mljevene junetine. Iako se kod roštilja najčešće prakticiraju prilozi kao luk, lepinje, salate i razni hladni umaci, ako želimo dobar grill burger potrebno je nabaviti mini burger peciva. Da li je zaista bitno kakvo je pecivo ako radimo burgere? Naravno! Ne možemo nikako uspoređivati klasična pekarska peciva i Brioche peciva koja su stvorena za upijanje sočnih sokova i umaka s pripremljenih burgera.
Gdje možete nabaviti mini burger peciva? Burger peciva možemo pronaći u gotovo svakom dućanu, no riječ je većinom o običnim i mliječnim pecivima s sezamom koje se mogu koristiti za burgere ili sočne sendviče. Kvalitetna burger peciva pronaći ćemo u posebnim pekarama ili restoranima koji u ponudi imaju prodaju domaćih burger peciva. Isto tako, ako ne želite trošiti vrijeme na istraživanja mjesta za kupnju, peciva možete napraviti i doma.
Napravite mini burger peciva u vlastitoj kuhinji
Dolazi vam ekipa i želite napraviti mini burger tulum? Tada je svakako poželjno da razmislite o opciji rađenja vlastitog peciva. Mini burger peciva često se nazivaju i Chicco di pane i ona su karakteristična po hrskavoj korici koja je savršena za slana i slatka punjenja. Ovo maleno pecivo jednostavnije je za pripremu od Brioche peciva, i imaju ponešto hrskaviju koricu i gotovo jednaku moć upijanja sokova i sosa. Kako napraviti mini burger peciva u vlastitoj kuhinji? Recept je sljedeći:
Sastojci - 600 grama glatkog brašna, 150 grama aktivnog kvasca ili 10 grama svježeg kvasca, 350 grama vode sobne temperature, 15 grama sitne soli, 1 žličica meda, 60 grama maslinovog ulja. Priprema - Ukoliko ćete koristiti svježi kvasac, tada se on miješa s vodom i medom i pušta da odstoji na sobnoj temperaturi dok se ne krene pjeniti. Brašnu ćete zatim dodati kvasac i zamijesiti glatko tijesto. Nakon što umijesite tijesto ono mora odstajati pola sata. Nakon pola sata u njega se dodaje sol i maslinovo ulje.
Kada dobijete lijepu glatku kuglu tijesto pustite da se odmori. U razmacima od 30 minuta preklapajte tijesto. Nakon tri preklopa tijesto se mora odmoriti dok se volumen ne udvostruči i zatim se formiraju malene loptice koje će se formirati u peciva. Manja peciva stavite na posudu za pečenje koja je obložena papirom za pečenje, zarežite po sredini, stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 - 200 stupnjeva.
Mini burger peciva razne vrste
Ako upitate klasičare koje vole dobar craft burger koje im je najomiljenije pecivo, zasigurno ćete dobiti odgovor Brioche. Ovo pecivo je mekano, dobro upija sokove te umake, ne raspada se pri ugrizu, ima prepoznatljivu notu maslaca. Oni koji vole pripremati više hrane svakako će vam reći kako su Chicco de pane bolji izbor jer se mogu koristiti za slane i slatke opcije, hrskava su, imaju prozračnu sredinu koja upija. Što ako želite eksperimentirati? Možete probati s Ciabattom koja je mekana, rupičasta iznutra, hrskava izvana.
Mini burger peciva mogu se kupiti i napraviti u raznim varijantama. Ako vam možda mini burger peciva zvuče komplicirano i želite se držati klasike, tada se uvijek možete okrenuti prema klasičnoj lepinji koja će također dobro upiti sokove i pružiti savršen okus. Ne znate niti sami što bi odabrali? U tom slučaju najbolje je pročitati par članaka i savjeta vrhunskih grill majstora. Dobro pecivo je pola dobrog burgera, stoga obratite pozornost na kvalitetu i način posluživanja.
Tagovi: