Gdje donirati plišane igračke

Gdje donirati plišane igračke

Donirajte stare plišane igračke

Imate plišane igračke koje samo stoje i skupljaju prašinu? Tada je najbolje da razmislite o njihovom doniranju. Gdje sve možete donirati plišane igračke? Postoji više mogućnosti te opcija. Prva mogućnost je doniranje u hrvatski Caritas koji će uvijek rado prihvatiti sve vrste donacija, osobito ako su usmjerene na djecu. Isto tako, plišance možete donirati i dječjim domovima, Crvenom križu te ostalim donacijskim centrima. Doniranjem igračaka u donacijske centre svakako razveseljavate djecu koja nemaju tu sreću i mogućnost da svako malo dobivaju nove igračke.

Igračke se isto tako mogu donirati i obiteljima za koje znate da su u financijskim problemima i koje imaju djecu. Igračke isto tako možete pokloniti i putem društvenih mreža ili raznih oglasnika, ovisno o tome što vam je draže. Neovisno o tome kome i na koji način poklonili plišance, imajte na umu da radite dobro djelo i da će ono donijeti osmijeh na par dječjih lica. Razmotrite pokloniti i ostale stvari koje vam ne trebaju, jer ima onih kojima su te stvari itekako potrebne.

Kome se obratiti ako imate stare plišane igračke?

Najbolje je krenuti od užeg kruga. Poneki vrtići rado će prihvatiti stare plišane igračke koje su u dobrom i čistom stanju. Isto vrijedi i za male škole, pa čak i osnovne škole. One se mogu darivati i raznim udrugama koje su povezane s djecom, ili u posebne centre. Gdje najčešće završe stare plišane igračke? Poklonjene i donirane igračke najčešće završe u donacijskim centrima koji ih po potrebi šalju djeci diljem Hrvatske. Igračke tako mogu završiti u dječjim domovima, u bolnicama ili ambulantama i na razno raznim drugim mjestima.

Zašto je poželjno razmotriti doniranje igračaka? Doniranjem igračaka ne samo da radite dobro djelo, već se i rješavate stvari koje vam više nisu potrebne. Dijete koje će zaprimiti doniranu igračku neće misliti o tome da li je ona skupa ili nova, već će biti sretno što uz sebe ima neku vrstu potpore. Poželjno je da se uz plišance doniraju i druge igračke koje se i dalje mogu koristiti i koje nisu oštećene (Lego kockice, karte, autići, barbike).

Kada je najbolje darivati stare plišane igračke?

Tradicionalno, mnoge udruge i donacijski centri objavljuju predblagdanske oglase kada su u potrebi za igračkama, slatkišima, uplatama. Ako se pitate kada je najbolje vrijeme za darivati stare plišane igračke, odgovor je u pred blagdansko vrijeme. Donirane igračke često će izmamiti puno dječjih osmjeha, osobito u bolnicama. Mnogi donacijski centri imaju akcije sakupljanja starih igračaka koje zatim peru, pakiraju i poklanjaju djeci u potrebi. Potrebno je naglasiti kako i određene bolnice također skupljaju plišane igračke, no one često objavljuju kada su im potrebne.

Neovisno gdje donirali stare igračke, imajte na umu da će negdje neki mališan biti ponosan što nosi svoju novu igračku. Bolnice često nude mogućnost biranja igračaka kada određeni mališani dolaze na posebne pretrage, a navedeno ne samo da veseli djecu, već i roditelje koji lakše podnose stres. Prije nego se odlučite baciti igračke ili bilo koje druge stvari iz vašeg kućanstva, razmislite o doniranju. Vaša donacija nekome može puno značiti.


Tagovi: