Kako napraviti walk in tuš

Kako napraviti walk in tuš

Walk in tuš, elegantnost i funkcionalnost u kupaoni

Minimalističke kupaone svakako postaju najzanimljiviji primjeri dizajnerske jednostavnosti. Moderne kupaone uređene su bez nepotrebnog namještaja i ostalih sitnica, što znači da pružaju samo ono osnovno, no u čistim i jednostavnim linijama. U posljednje vrijeme jedan od nezaobilaznih elemenata u uređenju minimalističke kupaone je i walk in tuš koji je u skladu sa svime ostalim. Zašto mnogi odabiru walk in tuš prilikom uređenja kupaone?

Tuš koji je u ravnini s ostatkom poda prvo daje iluziju većeg prostora i doprinosi otvorenijem izgledu kupaone. Za razliku od drugih tuševa s kabinom, walk in oblik je u razini poda i kao takav nema dodatnih elemenata za zadržavanje nečistoća ili prljavština, što je ujedno i dobro za sustav odvodnje. Čiste linije i minimalan stil nije rezerviran samo za kuhinje, dnevne boravke, spavaće sobe i terase, on se također sve više pokazuje i u mnogobrojnim kupaonama. No, prije nego se odlučite na ugradnju ovoga tuša, ipak postoji par sitnica koje bi trebali uzeti u obzir.

Zašto odabrati walk in tuš?

Koja je prednost ovog jednostavnog dizajna i zašto bi ga trebali razmotriti? Elegantnost je svakako odgovor, no nije jedini. Walk in tuš je siguran i jednostavan za upotrebu. On je pogodan za sve one koji žele jednostavnost, dizajn, funkcionalnost, jednostavnost. Poželjan su odabir za one koji imaju problem s kretanjem, za starije i nemoćne, ali i za one koji ne vole čistiti. Ovakva vrsta tuša nema mjesta za skupljanje nečistoća, što znači da ne postoji rizik od plijesni koju je potrebno ribati.

Nakon tuširanja tuš je potrebno samo prebrisati suhom krpom. Zbog svoje jednostavnosti dizajna također omogućuje prozračnost prostorije, čime se dobiva više mjesta. Walk in tuš je veoma svestran što se tiče samog dizajna. On se može prilagoditi na brojne načine te opremiti s puno raznih značajki - vrsta vrata, vrsta pločica, vrsta tuševa, oblik odvoda i razno. Odluku o ugradnji potrebno je donijeti sa stručnjakom. Također je poželjno i savjetovanje kako bi dobili samo najbolje.

Walk in tuš ugradnja

Ako planirate renovirati svoju kupaonicu, tada je poželjno da točno znate koje su vaše mogućnosti. Walk in tuš ugradnja se na prvu čini kao minimalan posao jer se radi o razini poda, no potrebno je u obzir više faktora, osobito ako se uklanja stari tuš. Poželjno je da pozovete stručnjaka i da zajedno donesete odluku o tome da li je takva vrta tuša pogodna za vas ili ne. Walk in tuš ugrađuje se u razini poda i on je bez vrata ili tuš zavjese. Montažne jedinice imat će plitku zakrivljenost koja će spriječiti višak vode prilikom tuširanja da ode u drugom smjeru i da kreira lokve.

Ovakvi tuševi mogu biti zatvoreni na pola sa zidom, na pola sa staklom, mogu biti u potpunosti okruženi s staklom. Staklo koje ograđuje tuš je minimalno, bez velikih okvira ili nepotrebnih zakrivljenosti. Miješalica tuša odabire se prema želji, često su veći. Možete li sami napraviti ovaj tuš? Možete ako imate iskustva. Ovaj proces ugradnje zahtjeva prilagodbu i složeniju gradnju. Ovo je najčešće posao za vješte majstore koji imaju prethodno iskustvo.


Tagovi: