Kako se distancirati od svekrve

Kako se distancirati od svekrve

Kako se distancirati kad je svekrva zločesta

Svekrve, majke od muževa znaju biti u nekim slučajevima u najmanju ruku čudne u svojim stavovima i ponašanjima u odnosu na ženu svog sina. Mnoge se žene koje imaju možda i zdravstvenih problema, uzlazak u menopauzu, no i njihov pravi karakter koji ih odaje u načinu ponašanja prema snahama. Čak i kada je svekrva u menopauzi ili ima nekih zdravstvenih problema koji dolaze s godinama ako karakterno nije egoistična, neće pokazivati netrpeljivost prema snahi i petljati se u brak svog sina.

Nažalost postoje i inače osobe koje su karakterno otrovne i toksične i jednostavno si ne mogu pomoći ili provesti dan da nekome ne zagorčaju život, a obično su to snahe koje su im otele sina jedinca ili sina kojeg uzdižu na prijestolje. Ima nažalost i krajnosti u takvim tipovima osoba što već graniči s mentalnim poremećajima pa to svekrve pokazuju ratobornošću prema snahama i jednostavno mrze partnericu svog sina.

Biti snaha takvoj svekrvi nije lako, najbolje je ne ulaziti u konflikt jer takva je svekrva u konfliktnim situacijama na svom domaćem terenu i oko niste osoba koja se zna snaći u konfliktu bolje ne ulaziti u sukob. Budite pametniji i uzdignite se iz takvih situacija jer ne možete pobijediti.

Kako se distancirati kada je svekrva manipualtivna

Kada se nađete u situaciji da vam je svekrva manipulativna no radi to vrlo suptilno igrajući igrice s osmjehom na licu imate posla s prepredenom osobom koja se ne želi zamjeriti sinu. Namečući svoje ideje i zamisli s lijepim riječima zapravo manipulira vašim životom i životom vašeg muža jer ipak je ona majka vašeg muža koja na lijep način provodi svoju volju.

Svekrva koja se tako ponaša mudra je i pametna jer nije agresivna i ne ulazi u konflikte, ali utječe na vaš brak, odgoj djece, preuređenja vašeg doma i slično. Sve ju zanima da ne bi nešto propustila i treba biti upućena u sve što je vezano uz njenog sina.

U takvim su situacijama i sinovi zapravo razapeti jer imaju majku koja je u njegovom životu uvijek bila dominantna, no dovoljno mudra da mu se ne zamjeri jer se petlja u njegov život. Vjerujte ovakva majka vašeg muža zauvijek će nametati svoje ideje i zamisli. Jedino što vam preostaje je uskratiti joj informacije i dovesti je pred gotov čin tako da niti ne može sudjelovati u vašim odlukama ili okretati vašeg muža protiv vas.

Kako se distancirati kada je svekrva u vašem domu

Kada majka vašeg muža živi s vama i vašim mužem, biti snaha svakako nije lako jer svakog trenutka možete očekivati uplitanje u bilo koju domenu vašeg života. Čak i kada se svekrva ne upliće u vaš život i vaše odluke, nastoji se držati postrani doći će do situacije kada ćete osjetiti da vam nešto ne odgovara jer vam je možda taj dan bio loš na poslu pa ste i vi sami preosjetljivi. Svakako kada je svekrva manipulativna ili kada otvoreno pokazuje netrpeljivost prema vama kao snahi imate dodatan problem zbog njenog karaktera, a zajednički život sa svekrvom takvog karaktera mogao bi eksplodirati svake sekunde.

Ukoliko nemate financijskih mogućnosti da se odvojite od svekrve naoružajte se dobrim živcima, bavite se nekim hobijem poput trčanja, plivanja, šetanja, pronađite određeni dio dana samo za sebe ako vam to obiteljske i druge obaveze dopuštaju.

Sukobljavanja izbjegavajte jer se možete naći u situaciji da vi budete nasilnik, a manipulativna i zločesta majka vašeg muža lako može glumiti žrtvu što će dodatno donijeti trzavice u vašem braku.


Tagovi: