Kako napraviti kokošju juhu s karijem – Kako napraviti pikantnu kokošiju juhu
Kokošja juha s karijem - recept
Kokošja juha s karijem je ukusna i aromatična juha koja kombinira tradicionalnu bazu kokošje juhe s bogatim okusom i začinima karija. Da biste pripremili ovu juhu, prvo se kuhaju komadići kokoši zajedno s povrćem poput mrkve, luka i celera u pilećem temeljcu. Zatim se dodaju začini karija, koji su obično kombinacija kurkume, kima, korijandera, cimeta, čilija i drugih začina. Ovi začini daju juhi bogatstvo okusa i dodaju blagu, ali primjetnu pikantnost. Kokošja juha s karijem često se obogaćuje i dodatnim sastojcima poput kokosovog mlijeka, koje doprinosi kremastoj teksturi i slatkoći, te svježeg bilja poput korijandera ili peršina za dodatnu svježinu i slojevitost okusa. Ova juha može biti izvrsna opcija za hladnije dane ili kada želite topao, umirujući obrok s egzotičnim twistom. Servira se obično vruća, često kao predjelo ili glavno jelo uz kruh ili rižu. S kombinacijom bogatih okusa i mirisa, ova kokošja juha je omiljeni recept u mnogim kuhinjama diljem svijeta.
Kokošja juha s karijem - sastojci
Kako bi se napravila kokošja juha s karijem, biti će vam potrebni sljedeći sastojci. Prvo će vam trebati kako bi se napravila kokošja juha s karijem je kokoš ili pileće meso, a možete koristiti komadiće piletine ili pileće kosti za pripremu temeljca. Zatim će vam trebati povrće za juhu, kao što su na primjer mrkva, luk, i celer. Potom će vam trebati pileći temeljac ili voda. Potom će vam trebati curry začini, kao što su kurkuma, kumin, korijander, cimet, čili i slično. Kako biste dobili kremastiju teksturu, možete dodati vrhnje za kuhanje, mlijeko ili biljno mlijeko kao što je kokosovo mlijeko. Po želji, dodajte sol i papar, te za garniranje dodajte začinskl bilje kao što su svježi korijander ili peršin. Osim osnovnih sastojaka, možete dodati i druge sastojke po želji kao što su češnjak, đumbir, paprika, ili druge vrste povrća kao što su krumpir ili grašak. Također, možete prilagoditi količine začina prema vlastitom ukusu, ovisno o tome koliko intenzivan okus curryja želite postići.
Kokošja juha s karijem - priprema
Kako bi se napravila kokošja juha s karijem, od sastojaka će vam trebati 500 g pilećih prsa, 1 velika mrkva, 1 luk, 2 stabljike celera, 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan, 1 žlica curry praha ili više po ukusu, 1,5 litre pilećeg temeljca, 200 ml kokosovog mlijeka, sol i papar po ukusu, te svježi peršin ili korijander za posipanje. U loncu dodajte ulje te ga zagrijajte. Dodajte nasjeckani češnjak i luk te dinstajte otprilike 2 do 3 minute. Dodajte narezanu mrkvu i celer te kuhajte još nekoliko minuta dok povrće ne omekša malo. Dodajte pileće kockice i pržite ih nekoliko minuta dok ne poprime malo boje. Pospite curry prah preko smjese i dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili. Dolijte pileći temeljac u posudu te pustite da juha zavrije. Smanjite vatru i pustite juhu da lagano krčka oko 15 do 20 minuta, dok se pileće meso ne skuha i povrće ne omekša. Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko i dobro promiješajte. Ostavite juhu da se kuha još nekoliko minuta kako bi se svi okusi sjedinili. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite vruće, posipano svježim peršinom ili korijandrom po želji. Ova kokošja juha s karijem je savršen topli i umirujući obrok, pogodan za sve prigode, posebice za hladne dane.
Tagovi: