Izbjeljivanje zubiju

Izbjeljivanje zubiju

Izbjeljivanje zubiju, zašto naši zubi tamne

Normalno je da su naši zubi tijekom godina podložni promjeni boje. Razlozi su konzumacija namirnica poput kave, vina, kupina, ili cigareta. Drugi glavni razlog zašto naši zubi tamne s vremenom je caklina koja s vremenom postaje sve tanja i do izražaja dolazi takozvana boja dentina koja se nalazi odmah ispod same cakline. Izbjeljivanje zubiju je danas tražen tretman, tako danas možemo izbijeliti zube za dvije nijanse ili čak devet nijansi. Danas postoje razne metode kako se vrši izbjeljivanje zubiju. Pravilna higijena je od iznimne važnosti za bijele zube. Poželjno je zube prati do 3 puta dnevno, a zubaru bi trebali ići u posjet svakih 6 mjeseci kako bi se vršila redovna kontrola. Odstranjivanje nakupine plaka i zubnog kamenca su također dva zahvata koje je poželjno često raditi kako bi se sačuvala bjelina zubiju. I dok je posjet zubaru naravno najjednostavniji način za izbjeljivanje, postoje naravno i određene kućne metode koje nam mogu pomoći da postignemo bijeli osmijeh.

Izbjeljivanje zubiju, kako izbijeliti zube kod kuće

Izbjeljivanje zubiju kod kuće prirodnim putem je nešto dugotrajniji proces, no uz dozu strpljenja rezultati su itekako vidljivi već nakon mjesec dana. Soda bikarbona je prvi proizvod koji moramo napomenuti, ona izbjeljuje zube a ne oštećuje ih. Savjetuje se da doma napravite vlastitu pastu za zube sa sodom bikarbonom i limunskom kiselinom. Zdrave namirnice utječu na naše cijelo tijelo, pa tako i na zube. Donosimo vam svakodnevne namirnice koje koristite a niste znali da mogu pomoći u procesu izbjeljivanja zubiju. Jagoda je ona namirnica koju mnogi asociraju s nezdravom namirnicom kada su u pitanju naši zubi,,no takvo mišljenje je krivo. Jagode u sebi sadrže voćnu kiselinu koja čini zube sjajnima i ona sprječava nastajanje mrlja na našim zubima koje nastaju ostalom hranom. Jabuka doslovno djeluje kao prirodna četkica za zube. Kada jedem jabuku njeni komadići se zavlače u naše zube i desni i stvara se nova slina koja čisti zube i desni od bakterija. Banana je namirnica koju većina ljudi voli, no jeste li znali da vam kora od banane može izbijeliti zube? Unutarnjim djelom kore od banane nježno masirajte zube barem dvije minute, nakon toga operite zube pastom. Citrusno voće sadržava enzime u svojoj kiselini koji ubijaju bakterije i osvježavaju naš dah. Ovi enzimi nagrizaju mrlje na caklini zuba. Izbjeljivanje zubiju je proces kojemu možemo pristupiti kod zubara ili doma.

Izbjeljivanje zubiju, savjeti stomatologa

Ako je izbjeljivanje zubiju nešto što želite, tada je najbolje da se prvo posavjetujete sa svojim stomatologom o načinima kako to možete postići. Stomatolog je jedina osoba koja vam može reći da li su vaši desni i zubi dovoljno zdravi da prolaze proces izbjeljivanja i što je najbolje za vas. Naveli smo procese izbjeljivanje zubiju kod kuće, no što još možemo učiniti prije odlaska stomatologu? Danas u ljekarnama isto tako možete pronaći razne udlage i gelove ze izbjeljivanje. Iako su oni učinkoviti, rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko tjedana svakodnevne prakse. Setove za izbjeljivanje možete kupiti u ljekarnama ili kod stomatologa, ali važno je naglasiti da set koji ste kupili kod stomatologa daje brže i učinkovitije rezultate. Također kod stomatologa dobivate udlagu koja točno odgovara vašim zubima i time ne riskirate da sredstvo za izbjeljivanje dolazi u doticaj sa zubnim mesom. Trake za izbjeljivanje su također veoma popularne ali daju promjenjive rezultate. Moramo naglasiti i zubne paste za izbjeljivanje, one su rađene da djeluju samo površinski i zahtijevaju svakodnevnu uporabu kako bi se dobio vidljiv rezultat. Ako niste sigurni koju bi metodu odabrali a bijeli zubi su vaš san, tada je najbolje da dogovorite tretman za izbjeljivanje kod svojeg stomatologa.


Tagovi: