Ako ste kupili žilavo meso, ne brinite! Uz samo dva sastojka, vaše meso će postati mekano i sočno, a vi ćete uživati u savršenom ručku.
Nije neuobičajeno da ponekad nabavimo meso koje se čini tvrđe nego što smo očekivali. Međutim, to ne znači da morate odustati od svojih kulinarskih planova. Postoji jednostavan trik koji će omekšati vaše meso i dati mu neodoljivu sočnost.
Kako omekšati žilavo meso?
Sastojci:
Marinada od kiselog mlijeka
Pivski ocat
Upute:
1) Pripremite marinadu od kiselog mlijeka: U zdjeli pomiješajte kiselo mlijeko s malo soli i papra. Dodajte začine po želji, poput češnjaka, origana ili ružmarina, kako biste pojačali okus.
2) Dodajte pivski ocat: U marinadu od kiselog mlijeka dodajte malo pivskog octa. Pivski ocat će dodatno omekšati vlakna mesa i dodati mu neodoljivu aromu.
3) Namočite meso: Stavite meso u marinadu i ostavite da se marinira najmanje sat vremena, idealno preko noći. Što duže meso stoji u marinadi, to će biti mekše i ukusnije.
4) Pecite ili kuhajte po želji: Nakon što ste meso ostavili da se marinira, možete ga peći na roštilju, tavici ili u pećnici prema receptu po vašem izboru.
Ovaj jednostavan trik s kiselim mlijekom i pivskim octom garantira da će čak i najžilavije meso postati mekano i sočno. Isprobajte ga već danas i uživajte u savršenom ručku!
Tagovi: