Nevrijeme poharalo Hrvatsku: tuča i poplave na Krku, poplavljene ceste u Zagrebu.

Nevrijeme poharalo Hrvatsku: tuča i poplave na Krku, poplavljene ceste u Zagrebu.

Narančasto upozorenje zbog nevremena u cijeloj Hrvatskoj

NARANČASTO upozorenje Meteoalarma izdano je za gotovo cijelu Hrvatsku. Upozorenje je na snazi zbog grmljavinskih nevremena praćenih obilnom kišom i jakim vjetrom, zbog čega može doći do bujičnih poplava. Nevrijeme je tijekom dana zahvatilo veći dio Hrvatske. Najgore je bilo na Krku, gdje je pala rekordna količina kiše. U poslijepodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo i veći dio kopna.

Jaka kiša i grmljavina zahvatili su Zagreb, a na području Kutine pala je tuča. Građani šalju snimke tuče iz okolice Varaždina, Novigrada, Kutine, Kanfanara i Buzeta u Istri, Požege, Virovitice.. Oko 13 sati zbog nestabilne atmosfere, sunčanih razdoblja i visoke temperature od oko 25 Celzijevih stupnjeva iznad Korduna nastao je grmljavinski oblak, koji putuje u smjeru sjeveroistoka. Prošao je kroz Turopolje uz jak pljusak praćen grmljavinom, a ponegdje je bilo i sitnije tuče. Trenutno se nalazi nad područjem Ivanić-Grada, gdje također donosi jak grmljavinski pljusak, ponegdje i tuču.

Temperatura zraka u posljednjih sat vremena spustila se s 24 na 16 stupnjeva. Prema radarskim podacima DHMZ-a, vrhovi tog oblaka dosegnuli su 12 kilometara visine. Nevrijeme bi se trebalo kretati kroz zapadni dio Moslavine prema širem bjelovarskom području. Lokalno jačih grmljavinskih pljuskova ima i na području Istre, a do kraja dana mogući su i u drugim dijelovima Hrvatske. Neobični oblaci formirali su se jučer nad Hvarom. Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kod čvora Ravča (na 456+300 km) u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Molimo korisnike za oprez. Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Zadar centar i čvora Posedarje u smjeru Zagreba. Vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h. Na otoku Krku zbog poplave je za sav promet zatvorena županijska cesta Krk-Vrh (ŽC5106) u naselju Salatić. Jaka kiša sinoć i tijekom noći poplavila je dijelove Istre. A jutros iz Umaga stiže video poplavljene Trgovačke ulice.