Zašto internet sporo radi

Zašto internet sporo radi

Mnogo je mogućih uzroka zašto internet sporo radi

U vrlo malo vremena smo se toliko vezali za internet da smo kod gubitka internetske veze ili samo usporenog rada, poput nekog ovisnika, uznemireni i osjećamo prave simptome apstinencijske krize koja pokazuje da više ne znamo živjeti bez interneta. Mnogo je mogućih uzroka zašto internet sporo radi, na prvom mjestu je ugovorena internetska brzina, zatim udaljenost routera i računala, kvaliteta računala i routera, veći broj zidova u stambenom prostoru, naročito ako se radi o betonskim zidovima.

Povećana količina uploada opterećuje linije i može biti uzrok zašto internet sporo radi, a signal može biti slab i ako se u blizini routera nalaze, radio, televizot, mikrovalna pećnica, telefon i drugi električni uređaji. Štetni špijunski softveri, razni računalni virusi i razni drugi dodatni programi mogu dodatno usporavati internet. Pozadinski rad drugih programa i aplikacija također usporava vaš internet. Instalirajte kvalitetnu antivirusnu zaštitu na vaše računalo, redovito čistite viruse, smanjite broj dodataka i preglednika, sključite one koje ne koristite.

Zašto internet sporo radi, imate li dovoljno memorije

Procesorska snaga i memorija, te dovoljno prostora na disku mogu biti nedostatni ako istovremeno izvodite više programa na računalu. Zašto internet sporo radi, imate li dovoljno memorije, ako nemate dokupite gigarama za proširenje memorije računala, isključite programe koje trenutno ne trebate, smanjite broj linkova koje koristite kao poveznice u sadržaju. Izbrišite i očistite privremene datoteke, izbrišite povijest pretraživanja, očistite kolačiće, učinite sve što je potrebno da ubrzate rad svog procesora i lakše i brže obavite što želite.

Zašto internet sporo radi ponekada može zbilja teško otkriti, možda ćete morati zvati korisničku podršku, možda ćete neke stvari na vašem računalu morati reinstalirati i vratiti na tvorničke postavke. Prvo napravite provjeru sa antivirusnim programom i obrišite sve problematično što taj program otkrije. Provjerite sve problematične fajlove i uklonite ih. Razne nadogradnje browsera mogu naškoditi kompatibilnosti i usporiti internet, isprobajte neki drugi browser i brzo ćete otkriti je li u tome bio problem.

Zašto internet sporo radi usporedite sa drugim uređajem

Ako niste sigurni da li je problem u vašem računalu ili u nečem drugom, pokušajte se konektirati na nekom drugom uređaju, tabletu ili pametnom telefonu. Zašto internet sporo radi usporedite sa drugim uređajem, ako je internet brži na drugom uređaju, ako vam korisnička podrška nije uspjela pomoći, niste našli neki koristan savjet ni na korisničkim forumima, možda ćete vaše računalo morati odnijeti na servis, jeftinije je nego da navrat nanos kupujete novo računalo, servis će otkriti problem i riješiti ga.

Ponekada su žice i kontakti krivi zašto internet sporo radi, ponekada ih treba samo isključiti i nakon par sekundi opet uključiti, a ponekada je kvar u routeru, pa morate naručiti novi od svog teleoperatera. Svakako trebate telefonom provjeriti da li je kvar kod vašeg teleoperatera, ako nije, prijavite kvar i doći će netko vidjeti u čemu je problem. Pitajte svoje susjede imaju li slične probleme sa svojim internetom. Ako imate ogledalo u blizini rutera i ono može zbog sloja metala praviti smetnje.


Tagovi: