Gdje se nalazi najbolji spa centar

Gdje se nalazi najbolji spa centar

Gdje se nalazi najbolji spa centar u Hrvatskoj?

Spa centre često povezujemo s opuštajućim vikendima ili godišnjim odmorima. Svake godine veliki broj ljudi odlučuje se na razne opuštajuće tretmane kako bi zaboravili svoju monotonu svakodnevicu te užurbani način života. Svaka vrsta odmora svakako ima svoje prednosti, no mnogi se slažu kako su spa i wellness idealan odabir za potpuno resetiranje tijela i uma. Ako si želite priuštiti upravo takav odmor, tada je dovoljno da se zapitate gdje se nalazi najbolji spa centar?

Hrvatska je puna spa i wellness centara, što znači da ne morate puno razmišljati. Gdje se nalazi najbolji spa centar u Hrvatskoj? Top 3 spa centra u Hrvatskoj su: Hotel Trakošćan u Trakošćanu - Na samo 80 km od Zagreba nalazi se predivan dvorac Trakošćan i predivna priroda. Uz sve navedeno postoji i šarmantan hotel koji gostima udi bazen, hidromasažne kade, finske te turske saune. Možete izabrati i jednu od ponuđenih masaža ili beauty programa koji su dostupni svim gostima.

Terme Tuhelj u Tuheljskim toplicama - Na 40 ak km od Zagreba nalaze se terme Tuhelj koje su odlična destinacija za sve one koje traže brzo opuštanje. Terme Tuhelj nazivaju se najpoznatijom Zagorskom relax destinacijom. Ovdje možete pronaći finske te turske saune, suhu kupelj, spa centar, a možete odabrati i brojne prilagođene beauty tretmane i masaže. Hilton Rijeka, Costabella beach resort and spa u Rijeci - 2021. godine otvorio se pravi mali raj za sve ljubitelje zdravstvenog te wellness turizma. U ponudi se nude vrhunski spa i wellness tretmani, dva bazena, fitness centar te restoran koji posjeduje Michelinovu zvjezdicu.

Gdje se nalazi najbolji spa centar u Europi?

Ako ste ipak bili u raznim spa centrima u Hrvatskoj i želite iskusiti nešto drugačije, tada se možete zaputiti van Hrvatske. Gdje se nalazi najbolji spa centar van Hrvatske? Tri najbolje ocijenjena spa centra u Europi su: Bio hotel Stanglwirt u Austriji - Ovaj hotel uređen je u tipu klasične alpske kolibe koja se nalazi na planinama. Jedan je od omiljenih spa destinacija u Europi i privlači turiste iz cijelog svijeta. Za zimske mjesece hotel nudi i skijanje, no u klasičnoj ponudi nude masaže, kozmetičke tretmane, saune, bazene. možete birati da li želite indoor ili outdoor iskustvo. Također, nudi vam se posjet i plivanje a jezeru i restoran koji je poseban prema drvu i kaminu.

Euphoria Retreat u Grčkoj - Ovaj spa centar dizajniran je da poveže sva vaša osjetila. Sagrađen je u stijeni i opremljen s zanimljivim okruglim bazenom koji je ujedno i fizički te spiritualni centar. Gosti mogu uživati u toploj sobi za relaksaciju, bizantskom hammanu, stijeni koja je od soli, masažama, jogi, fitness sobama, vodenoj terapiji. U sklopu centra nalazi se i restoran koji poslužuje mediteransku hranu. Lanserhof Tegernsee u Njemačkoj - Riječ je svakako o najmodernijem spa centu u Europi. Okružen prirodom, gosti mogu uživati u holističkim tretmanima za svoje zdravlje. Osim klasične wellness ponude, spa centar nudi i povezivanje s prirodom i detoksikaciju organizma. Teško je odrediti gdje se nalazi najbolji spa centar u Europi, no potrebno je navesti kako je svaki poseban po nečemu.

Gdje se nalazi najbolji spa centar i zašto su spa tretmani dobri za nas?

Spa i wellness centri imaju za cilj opustiti nas i barem privremeno ukloniti stres, no potrebno je navesti kako je njihova dobrobit za naše zdravlje puno šira. Odgovorili smo na pitanja gdje se nalazi najbolji spa centar u Hrvatskoj i gdje se nalazi najbolji spa centar u Europi, a sada ćemo se pozabaviti s time zašto su spa tretmani dobri za nas? Spa ne podrazumijeva samo tretmane koji će nas uljepšati i opustiti, već se odnosi i na aktivan pristup opuštanju. S spa tretmanima možemo ostvariti sljedeće prednosti:

Detoksikacija organizma, oslobađanje od svakodnevnog stresa, pomlađivanje, poboljšanje kvalitete sna, eliminacija boli, reguliranje tjelesne težine, pročišćavanje cijelog dišnog sustava, prevencija od razvoja bolesti. Ako prakticiramo spa i wellness tretmane svako malo, tada oni uvelike poboljšavaju kvalitetu našeg života. Nažalost, mnogima je navedeno luksuz, što znači da se rijetko odlazi na opuštanje i više se okreče stresu i užurbanom načinu života. Potrebno je navesti kako su spa i wellness usluge često skupe, no preko raznih online ponuda možete pronaći kupone koji vam mogu pomoći u ostvarivanju opuštajućeg vikenda.


Tagovi: