Gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov

Gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov

Gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov na rijeci

Bez obzira gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov prvo što vam treba je ribolovna dozvola koju možete dobiti u turističkom uredu. Ribolovna je dozvola važna jer vam ona omogućava da možete slobodno loviti ribu za to predviđenim mjestima. Postoje doba godine kada se riba mrijesti i tada je ribolov zabranjen jer se ribama mora omogućiti prirodno razmnožavanje, inače se na nekim područjima gdje se riba često lovi neće u budućnosti biti ribe jer se mlada riba neće ni razviti.

Rijeke su idealna mjesta gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov, a naša je zemlja bogata brojnim rijekama i riječicama. Priroda je okružena rijekama na kojima se ribiči mogu slobodno opustiti i baviti ribolovoma. Vrlo često ribolovna društva organiziraju natjecanje u ribolovu gdje ribiči mogu pokazati svoja umijeća u ribolovu. Kod takvih natjecanja riba se vrlo često vraća u vodu jer je cilj uloviti određenu kilažu, vrstu i veličinu ribe, a ne ribu za jelo i konzumaciju.

Bez obzira uputite li se u Slavoniju, Baranju, Zagorje, karlovačku županiju, gorsko područje, pa čak i u Istri i Dalmaciji možete se baviti ribolovom na čistim rijekama koje svi čuvamo od zagađivanja jer jedino tako riba može preživjeti u čistim rijekama.

Gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov na moru

Kako za rijeke tako i za ribolov na moru potrebna vam je ribolovna dozvola za morski ribolov. More je odličan izbor gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov jer naše more obiluje raznim vrstama morske ribe. Na moru se možete otisnuti na pučinu barkom ili čamcem ako imate dozvolu, no ribolovom se možete baviti i sa brodice ili nekog drugog plovila.

Ako često boravite na moru jako dobro znate gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov u mjestu vašeg boravišta i u okolici. Hridi i uvale u ranim jutarnjim satima odlična su mjesta gdje ribiči provode svoje vrijeme u ribolovu. No, ribolovom se možete baviti i u lučici gdje se riba skuplja zbog otpadaka hrane, pa vrlo često u ranu zoru na molovma vidimo ribiče sa ribarskim štapovima. Za morski ribolov svaki iskusan ribič zna da mamac koji koristi nije isti kao mamac za slatkovodnu ribu jer morska riba ne grize na mamac za slatkovodnu ribu.

Gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov na jezerima i šljunčarama

Jezera i šljunčare su također odličan izbor gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov slatkovodne ribe. Šljunčare su umjetna jezera koje je stvorio čovjek vađenjem šljunka koji se obično nalazi na područjima gdje ima podzemnih voda, pa vađenjem šljunka se voda oslobađa iz unutrašnjosti zemlje. U šljunčarama i jezerima koja su umjetno stvorena uobičajeno je da sportska ribolovna društva poribljavaju šljunčare i jezera kako bi u njima ribiči mogli loviti ribu.

Prirodna jezera imaju svoj prirodni sustav u kojem nije potrebno poribljavati, već u ovakvim vodama riba prirodno preživljava jer je to njeno prirodno stanište. Svakako da se kod jezera i šljunčara treba držati određenih pravila i ograničenja kako se pretjeranim ribolovom ne bi izlovila sva riba. Mlada riba se uvijek vraća u vodu kako bi joj se omogućilo da odraste za neki ponovni ulov.

Prirodna jezera su odličan izbor gdje se nalazi najbolje mjesto za ribolov jer riba u ovakvim vodama je otpornija nego umjetno uzgojena jer se sma mora boriti za preživljavanje, pa prežive samo one najsnažnije.


Tagovi: